Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Νεφελούδης


Ο Ανδρέας Νεφελούδης

Αθήνα
Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος είχε από καιρό εκφράσει την άποψη ότι έκλεισε ο κύκλος αναμονής, κρίνοντας ότι η «δεξιά στροφή» στην πολιτική που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ δεν αφήνει περιθώρια παρεμβάσεων εντός του κόμματος για ανατροπή της.

Ο αποχώρηση του Ανδρέα Νεφελούδη έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ανέφερε στην ομιλία του πως η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις της για πλευρές της ασκούμενης πολιτικής.


Πρόσθεσε όμως ότι η αναγνώριση από το ΔΝΤ του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή» σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής διευκολύνει τη χάραξη μιας διαφοροποιημένης διεκδικητικής γραμμής από την κυβέρνηση.

«Η προσπάθεια οφείλει να συνεχιστεί. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να υπερβούμε την πολύπλευρη κρίση. Προσπάθεια όμως σε ένα νέο ευνοϊκότερο περιβάλλον» σημείωσε.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, επιτυχία της τρικομματικής κυβέρνησης ότι απέτρεψε τη χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση. Αυτό, όπως είπε, «μας επιτρέπει να δώσουμε σήμερα από καλύτερες θέσεις τη μάχη της σταθεροποίησης και της συντεταγμένης κοινωνικής προσαρμογής». Πάντως, επέμεινε στο ότι «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει κανένα πρόσθετο επιβαρυντικό μέτρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: