Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πρωτοφανείς και προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε για Βαρουφάκη

Αυστηρός και προκλητικός εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθαρίζοντας μετά τη συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες, ότι καμία βοήθεια δεν μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα αν οι διεθνείς πιστωτές δεν συμφωνήσουν ότι έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Βαρουφάκη μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup έκανε λόγο για μια «διμερή, μακρά, έντονη συζήτηση», στη διάρκεια της οποίας είπε στον Έλληνα υπουργό, όπως αποκάλυψε: «δεν θα' θελα να αλλάξω θέση μαζί σου, τη δουλειά μου την κάνω με κέφι, σε σύγκριση με τη δική του...».
Σύμφωνα επίσης με τον Γερμανό υπουργό, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «όλα αυτά που λέγονται είναι λάθος, τα ΜΜΕ είναι φρικτά» και εκείνος του απάντησε: «ναι, αλλά σε εμάς σε θέματα επικοινωνίας έδωσες την εντύπωση του τέλειου, μας έκανες ισχυρότερη εντύπωση απ' ό,τι στην ουσία, αλλά μπορεί να ήταν λάθος εντύπωση.
Και μου λέει: «μην γελάτε ...»
Το να είναι λοιπόν τόσο ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας, του είπα, ότι δεν θα το πίστευα. Αλλά ποτέ δεν σταματά κανείς να μαθαίνει».
Αναφορικά με την απάντηση του κ. Βαρουφάκη σχετικά με τις δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικων, Μ. Νούναν ότι θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης την «ηγεσία» της ομάδας που θα διαπραγματεύεται με τα τεχνικά κλιμάκια, ο κ. Σόιμπλε συνέχισε την επίθεσή του, τονίζοντας: «Όλες οι πληροφορίες, ιδιαίτερα σε συνεντεύξεις που δίνει ο Έλληνας ομόλογός μου, είναι απόλυτα λανθασμένες. Να ακούτε πως αυτός μιλάει για τον Τύπο. Και δικαίως, γιατί εσείς φταίτε για όλα τα προβλήματα».
Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο κ. Σόιμπλε, επανέλαβε με ειρωνικό ύφος ότι «έχει δίκιο», υπονοώντας τον κ. Βαρουφάκη και προσέθεσε ότι «η σχέση μας είναι τόσο στενή που το επαναλαμβάνω εδώ». Όσο για τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα δεν έχει χάσει χρόνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε πως «πιστεύω πως ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο μόνος στο Eurogroup που υποστήριξε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος». πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: