Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ο Γιώργος Σούρλας συγχαίρει το Newsbomb και προαναγγέλει αποκαλύψεις με ονόματα!


ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ!Ο Γιώργος Σούρλας, πρώην γενικός γραμματέας Διαφάνειας με επιστολή του στο Newsbomb στέκεται δίπλα στην πολύχρονη δημοσιογραφική προσπάθειά μας, ώστε να αποκαλυφθούν επιτέλους όλα τα σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής που ταλανίζουν επί δεκαετίες τον τόπο μας και στερούν την ανάπτυξη και δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια έσοδα.

Με σειρά δημοσιευμάτων μας, έχουμε καλέσει δημόσια τον κ. Σούρλα να δώσει στη δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία που κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας, κατόρθωσε να συλλέξει και να στείλει στην ελληνική δικαιοσύνη.
Και ο ίδιος, στην επιστολή του που απέστειλε στο Newsbomb.gr στέκεται στο πλευρό μας και δηλώνει ξεκάθαρα πως από την πλευρά του έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και τις δυνατότητες που είχε, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς:
«Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τον αγώνα που κάνετε κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκής, για τον οποίο και εγώ προσπαθώ να συμβάλλω με τις δικές μου δυνατότητες χωρίς φόβο και πάθος, με αίσθημα ευθύνης.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέσυρα και ανέδειξα –μεταξύ άλλων- 17 «καυτούς» φακέλους.
Σχετικά με την ονοματολογία θέλω να επισημάνω ότι δεν ήταν στις αρμοδιότητες και στις δυνατότητές μου, να αναζητήσω φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στα κυκλώματα της Διαφθοράς.
Αυτό εναπόκειται στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, στις οποίες διεβίβασα τα σχετικά στοιχεία».
Αυτά τονίζει ο κ. Σούρλας στην επιστολή αναγνώρισης της «μάχης» που δίνει καθημερινά το Newsbomb.gr κόντρα στη διαφθορά
Μια μάχη που με συνέπεια δίνουμε 5 χρόνια τώρα και που θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε καθημερινά, αποκαλύπτοντας βήμα – βήμα όλους τους φακέλους με τα «σκάνδαλα» διαφθοράς και διαπλοκής που έχει αποστείλει ο κ. Σούρλας στη Δικαιοσύνη.
Σκάνδαλα – «βόμβες» που έχουν να κάνουν με το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων και καπνικών προϊόντων, τον παράνομο τζόγο, τις offshore εταιρείες και τις τριγωνικές… σχέσεις, τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή των μέσων ενημέρωσης, το πόθεν έσχες και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεκάδες άλλες υποθέσεις που οδήγησαν τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή και στα «νύχια» των «διεθνών τοκογλύφων».
Πρόκειται για δουλειά δύο και πλέον ετών στη διάρκεια των οποίων ο πρώην γενικός γραμματέας κατάφερε να συλλέξει πολύτιμα στοιχεία προκειμένου να διευκολύνει το έργο των διωκτικών αρχών.
Δυστυχώς, παρά τον όγκο των φακέλων που έχει καταθέσει και κοινοποιήσει σε όλες τις αρχές και τους πολιτικούς του προϊσταμένους, γίνεται σαφές – εκ του αποτελέσματος – ότι τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς ζουν και βασιλεύουν, αφού τα κυκλώματα είναι πολύ μεγάλα και η ομερτά απλώνεται σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου βίου.
Στα ρεπορτάζ που θα ακολουθήσουν θα «μιλήσουμε με στοιχεία και θα αποκαλύψουμε γιατί όλες αυτές οι υποθέσεις είναι κρυμμένες στα συρτάρια υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και ελεγκτικών μηχανισμών.
Και σε αυτή τη «μάχη» θα έχουμε «συμμάχους» όχι μόνο τον κ. Σούρλα, αλλά και άλλους φορείς που αγωνίζονταν και εξακολουθούν να αγωνίζονται για να πάψει η «ασυλία» των ισχυρών να οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση τους φτωχούς με το κράτος να παίζει ρόλο ηθικού, αλλά και φυσικού αυτουργού, σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της απροθυμίας και της αδυναμίας του να πατάξει τη διαφθορά.
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την προσπάθεια ώστε όλες αυτές οι υποθέσεις να πάρουν το δρόμο της απονομής δικαιοσύνης και να πληρώσουν –επιτέλους- αυτοί που θα αποδειχθεί ότι φέρουν ευθύνες για την απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για τα κρατικά ταμεία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: