Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Γ 


ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ, ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ!


Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΦΛΩΡΙΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΡΙΣΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ!

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΤΟ 2015

Ένα εξαιρετικά ύποπτο παρασκήνιο από το παρελθόν, αναφορικά με το μέγα σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το οποίο ενδέχεται να προκύπτει εμπλοκή του ίδιου του Γιάννη Στουρνάρα, ανακύπτει μετά από την «εξαφάνιση» της έκθεσης ελέγχου του ΣΔΟΕ στον οργανισμό ο οποίος διεξήχθη το 2012, επί υπουργείας Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2012 σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα, το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με τα ρεπορτάζ να μιλούν για «όργιο κακοδιαχείρισης» και αποκάλυψη σκανδάλου εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Τα ρεπορτάζ συνεχίζονται σε εφημερίδες κορυφαίας κυκλοφορίας, μεγάλες ιστοσελίδες κλπ, ενώ το φθινόπωρο του ίδιου έτους αρχίζουν και βγαίνουν στο φως συγκεκριμένα ευρήματα της έκθεσης ελέγχου που τεκμηριώνουν αφ’ ενός την αναγκαιότητα του, αφ’ ετέρου την αποκάλυψη ενός σκανδάλου που θα συγκλόνιζε το πανελλήνιο.

Αυτός ο έλεγχος όμως φαίνεται ότι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στα υπόγεια του υπουργέιου οικονομικών, επί υπουργείας Γιάννη Στουρνάρα! Ουδεμία ανακοίνωση, ουδεμία ενεργοποίηση της δικαιοσύνης. Αντ’ αυτού, η αμφιλεγόμενη λειτουργία του οργανισμού φαίνεται ότι συνεχίστηκε μέχρι το 2015. Τότε, μετά την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος επανέφερε το θέμα με αποτέλεσμα την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης που άσκησε κακουργηματικές διώξεις κατά διευθυντών του ιδρύματος με βαρύτατες κατηγορίες.

Είναι προφανές ότι το 2012 κάποιος συγκάλυψε την έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα όχι μόνον να μην τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά η ασυδοσία να συνεχιστεί μέχρι την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Οι πολιτικές ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα είναι προφανείς, αφού αυτός όφειλε να θωρακίσει την πολιτεία απέναντι στην κακοδιαχείριση, ειδικά από την στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία γονάτιζε από τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου.

Υπάρχει όμως και άλλο ένα στοιχείο που δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση. Στοιχείο που προέκυψε από την αποκάλυψη της σκανδαλώδους διαχείρισης διαφημιστικών κονδυλίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συγκεκριμένες εταιρείες. Το 2015 λοιπόν, στο πλαίσιο έρευνας για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία της συζύγου του, είχε αποσπάσει δυσθεώρητα συμβόλαια «επικοινωνίας» με το ίδρυμα! Συγκεκριμένα μάλιστα, στις 21 Ιανουαρίου του 2011, περίοδος που φυσικά συμπεριλαμβανόταν στην περιβόητη έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ, η εταιρεία AGENDA Α.Ε. και η εταιρεία Mindwork Business Solutions που συνδέεται με την σύζυγο Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου συμφωνούν με το ιλιγγιώδες ποσό των 1.602.652,83 ευρώ που «αφορούσε στο σχεδιασμό και προσδιορισμό εναλλακτικών προτάσεων επικοινωνιακής στρατηγικής και στην εξειδίκευση και υλοποίηση του σχεδίου δράσεων επικοινωνίας δημοσιότητας και πληροφόρησης που αφορούν στην πρόληψη μορφών καρκίνου»! Και έρχεται λοιπόν το πόρισμα – κόλαφος του 2015, όπου οι επιθεωρητές τινάζουν στον αέρα την επίμαχη σύμβαση: «οι επιθεωρητές θεωρούν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε καμία αρμοδιότητα να χειριστεί και πολύ περισσότερο να πληρώσει αυτό το έργο, αφού η δράση του με βάση το νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας περιορίζεται στα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα. Ο καρκίνος δεν είναι τέτοιο. Η δεύτερη διαπίστωση των επιθεωρητών είναι πως αυτά τα διαφημιστικά μηνύματα, ακόμη και αν ήταν μέσα στις αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ, μπορούσαν να μεταδοθούν δωρεάν βάσει των σχετικών προβλέψεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) περί κοινωνικών μηνυμάτων. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα «Από τα χορηγηθέντα στοιχεία, δεν προκύπτει υποβολή σχετικών αιτημάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς το ΕΣΡ για τη μετάδοση δωρεάν μηνυμάτων των δράσεων αυτού».
Επίσης, στο ίδιο πόρισμα γίνεται λόγος για την εγκυρότητα της συμμετοχής της εταιρείας Mindwork Business Solutions της συζύγου του τέως υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα, επειδή παίρνει το έργο, ενώ «φέρεται να έχει καταδικασθεί στο παρελθόν, για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ», δηλαδή ασφαλιστικών εισφορών, κάτι το οποίο οι ελεγκτές διαπιστώνουν ως «επαγγελματικό παράπτωμα» και «δυνητικά λόγο αποκλεισμού αυτής (σ.σ. της εταιρείας) από συμμετοχή σε διαγωνισμούς».

Εξ’ ίσου σημαντική είνα και η εξέλιξη με τον εισαγγελέα Φλωρίδη, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον ίδιο τον Στουρνάρα, επειδή έβρισκε παράνομες τις συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ! (Ολόκληρο το παρασκήνιο καρατόμησης Φλωρίδη εδώ)

Δείτε τώρα τα στοιχεία του πορίσματος του 2015 που αποκαλύπτουν το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και την εμπλοκή της εταιρείας που ανήκει στην σύζυγο Στουρνάρα:

Ο Στουρνάρας πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: