Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κυβέρνηση: Η ΝΔ εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί την διαπλοκή


«Η αγωνία τους ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν»
«Η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια» αναφέρει η κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, το δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ) με την καταβολή του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκ. ευρώ.

«Η αγωνία τους ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» σημειώνει η κυβέρνηση.

Όπως τονίζει, αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

· 14,5 εκ ευρώ στον κ. Αλαφούζο.

· 24,6 εκ ευρώ στον κ. Μαρινάκη

· 25,3 εκ ευρώ στον κ. Κυριακού

· 3 εκ (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

«Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο, για ευνομούμενη χώρα, τρόπο, την Επιτροπή του διαγωνισμού. Η λέξη «εξευτελισμός» είναι λίγη!» τονίζει η κυβέρνηση και συμπληρώνει:

«Μιλώντας για «πόθεν έσχες», ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος, που κόπτεται σήμερα για την νομιμότητα- αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκ ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου