Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΣYΜΦΩΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ EUROWOTKING GROUP


Μέσα στις επόμενες ημέρες και πριν από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κλείσουν όλα τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ τόνισαν ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος με τους εκπροσώπους των θεσμών σε όλα τα θέματα. 
Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου και να «ξεκλειδώσει» η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Ορισμένα τεχνικά ζητήματα που απομένουν (αφορούν στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, την εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές) αναμένεται να επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.
Οι ίδιοι παράγοντες επεσήμαναν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ μέσω κινήτρων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθεί και το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού.
Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχώρησαν από την Αθήνα, εκτός από την αποστολή του ΔΝΤ που θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4 του Ταμείου.
Η ενημέρωση αυτή δεν αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.
Δημοσίευση σχολίου