Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Άρθρο - σταθμός του Αλέξη Τσίπρα ενόψει ΔΕΘ - Το μεγάλο όραμα για μια Ελλάδα δημιουργίας, ισότητας, δικαιοσύνης


Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια«Η επιδίωξή μας, είναι η χώρα να βρει ξανά το βηματισμό της. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και όραμα. Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μία ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του που φιλοξενεί την Πέμπτη το «Πρακτορείο», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την 81η ΔΕΘ.
Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «έχει έρθει η στιγμή να σηκώσουμε τα μάτια μας και να δούμε προς το μέλλον. Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες. Μια χώρα απαλλαγμένη από επιτροπεία, έξω από τον κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μια Ελλάδα της δημιουργίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης».
Ταυτόχρονα, ο Αλ. Τσίπρας καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε έναν γόνιμο διάλογο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το βήμα της ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή».
Στο ίδιο τεύχος, σε άρθρο του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον καταξιωμένο θεσμό της ΔΕΘ, που «επιβεβαιώνει και αναδεικνύει, σταθερά και διαχρονικά, το επιχειρηματικό πνεύμα, που διακρίνει τους Βορειοελλαδίτες και κάθε Έλληνα».
Ακόμα, επισημαίνει δε ότι «η ΔΕΘ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της χώρας. Η ετήσια κατάθεση προτάσεων και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση δίνουν το στίγμα της θέσης και της πορείας της χώρας μας. Κι αφήνουν, ταυτόχρονα, ένα ανεκτίμητο ιστορικό ντοκουμέντο που τίθεται τελικά με απόλυτη διαύγεια στην κρίση του ελληνικού λαού».
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου