Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Bridging Europe: Το 65% των πολιτών θέλει άμεση αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου - Έρευνα για τις άδειες

Έρευνα της κοινής γνώμης δείχνει πως οι πολίτες πιστεύουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πως η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών άργησε 27 ολόκληρα χρόνια γιατί συντηρούνταν το τρίγωνο της διαπλοκής.
Οι πολίτες φαίνεται να επιθυμούν την άμεση αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά και το τέλος της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.


 
 
 
Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας της Bridging Europe για την «Εφημερίδα των Συντακτών» επτά στους δέκα ερωτηθέντες αποδίδουν την απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων να γίνει ο διαγωνισμός στη βούλησή τους να συντηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί», ενώ το 86% χαρακτηρίζει πέραν των προσδοκιών το τίμημα που συγκεντρώθηκε για τα δημόσια ταμεία.


 
 
 
Οσον αφορά την εξαγγελία της κυβέρνησης ότι με τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία θα ανακουφιστούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το 60% εκτιμά ότι είναι μια «κοινωνικά δίκαιη πρωτοβουλία», ενώ, αντίθετα, το 36% τη χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό τρικ». (προφανώς υπάρχει λάθος με το χρώμα στο συγκεκριμένο ερώτημα). Οι ερωτηθέντες απαντούν πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις προτιμούσαν να συντηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής "κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί" σε ποσοστό 75%, από το να θέσουν όρους και να διεξάγουν διαγωνισμό για τις άδειες.


 
 
 
Το 65% των ερωτηθέντων της έρευνας αναμένει άμεση αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου, μετά και την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, ενώ ένα 30% πιστεύει πως θα ήταν προτιμότερο να τελεσιδικήσουν οι προσφυγές.Δημοσίευση σχολίου