Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

1.033.000 Ελληνες στον Καιάδα του ευρώ

Θεριεύει το τέρας της ανεργίας.  Η κρίση των τραπεζών, η αδυναμία του Ευρώ  και οι ντόπιοι ευρωπαιστές πολιτικοί οδηγούν τους Έλληνες στο αφανισμό. Χωρίς καμία διέξοδο πλην των εκλογών.
Ήδη τον Δεκέμβριο έφτασε το 21%, πλήττοντας κυρίως τους νέους ανθρώπους (στις ηλικίες 15 -24 ετών ξεπέρασε το 51%).
Συνολικά οι -επίσημα- άνεργοι έφτασαν το ένα εκατομμύριο τριάντα τρεις χιλιάδες (334 χιλιάδες περισσότεροι από πέρυσι).
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι πραγματικά άνεργοι είναι εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι.
Παρόλα αυτά το ένα εκατομμύριο των ελλήνων  ανέργων απουσιάζει πολιτικά από την εικόνα σαν να έχει αποδεχτεί την μοίρα του.  Όλοι αυτοί είναι βουβοί στα ΜΜΕ και στον τύπο. Μοιάζει σαν να μην υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτόν τον αριθμό. Αυτό είναι σημάδι ότι η κρίση είναι πιο βαθιά και πιο πολύπλοκη  από ότι φαίνεται αλλά και ταυτόχρονα σημάδι ενός καλορρυθμισμένου συστήματος με προβλέψιμους  πολιτικούς παίχτες που ψηφοθηρούν ως συνήθως ανάμεσα σε “ιδεολογίες” και ποδηγετούν οι αναστέλλουν την έκρηξη, βάζοντας προαπαιτούμενα και εκλογικές στοχεύσεις.
Κι όμως η ανεργία είναι το μόνο κομμάτι που μπορεί να προκαλέσει  ωμό και απλό χάος και αυτό είναι  ευρύτερα γνωστό.  Λογικά λοιπόν  τα πράματα θα κινηθούν ως εξής: Οι εκλογές θα αποδειχτούν μάταιες και τον Ιούνιο θα πειστούν όλοι ότι δεν άλλαξαν τίποτα απολύτως.
Οι τελευταίες ελπίδες  των ανέργων θα πεθάνουν εκεί και μετά θα έρθει η έκρηξη όπου όλοι οι πολιτικοί θα είναι στόχος των ανέργων νέων.

http://bit.ly/yeKdxS

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΞΑΝΑ, ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ