Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Δήλωση ΒΟΜΒΑ Βορίδη βάζει μπουρλότο στο σπίτι του Μητσοτάκη: «Κακώς δεν κάναμε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες»

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης

Αδειάζουν ένα-ένα τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας την ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στη στρατηγική που ακολούθησε στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών μετά από 27 χρόνια ανομίας.
Ο Μάκης Βορίδης, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Αγορά" είναι σαφής: "Κακώς δεν κάναμε εμείς τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες".
Η δήλωση αυτή αποτελεί παραδοχή ότι το χρεοκοπημένο, διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό του "χθες" είχε λόγους να συντηρεί το καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο. Αυτή ήταν η βασική σχέση διαπλοκής. Έπειτα, αποτελεί δήλωση ήττας, μίας ήττας για τη Νέα Δημοκρατία και τα δομημένα συμφέροντα που προκύπτει από το ιλιγγιώδες ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία ύψους 246 εκατ. ευρώ, παρά τις αρχικές προβλέψεις και τις εκτιμήσεις.
Πρόκειται για χρήματα που θα διατεθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η δήλωση Βορίδη, πάντως επισημαίνει εμφατικά ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει υποστεί άλλη μία συντριπτική ήττα. Και είναι βέβαιο ότι δεν θα αργήσουν να εκδηλώνονται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φωνές αμφισβήτησης της στρατηγικής, αλλά και των τακτικισμών που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία σειρά από ζητήματα.
Ειδικά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο έκανε πλάτες στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά ταυτίστηκε πλήρως μαζί τους και με το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας γελοιοποιήθηκε στο πανελλήνιο.
Επομένως η δήλωση Βορίδη συνιστά μία απόδειξη ότι πλέον κορυφαία στελέχη του κόμματος Μητσοτάκη τηρούν σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές της ηγεσίας.
Ο δρόμος είναι μακρύς για τον γιο του αποστάτη. 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: