Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Παπαγγελόπουλος: Να σταματήσουν γιουσουφάκια, καρακόλια και Βελιγκέκες τις χαλκευμένες ειδήσεις…

img_3129


Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι. Πριν πω οτιδήποτε άλλο, οφείλω μια απάντηση στην κυρία Γεννηματά, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για αυτά που είπε για την ετήσια έκθεση για το έτος 2016 της Διεθνούς Διαφάνειας. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την έκθεση, θα αντιληφθεί οτι αφορά την υποκειμενική μέτρηση της αντίληψης της Διαφθοράς και όχι το πραγματικό μέγεθος της Διαφθοράς και εξηγώ: Με βάση τη μεθοδολογία της έρευνας, η πρόσφατη αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων του χτες είχε αρνητική επίδραση για τη βαθμολογία της χώρας, αφού καταδεικνύεται η ύπαρξη διεφθαρμένων συστημάτων του παρελθόντος που έως τώρα που κυβερνάει η σημερινλη κυβέρνηση, τα διεφθαρμένα συστήματα ζούσαν στη σκιά και οι υπαίτιοι ζούσαν στο απυρόβλητο. Αυτά σε απάντηση στα όσα είπε η κα Γεννηματά, η οποία πρέπει να παρατηρήσω ότι κάθε φορά στην ομιλία της αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα σε μένα. Πρέπει να την ενοχλεί πολύ η παρουσία μου στην Κυβέρνηση.





Κυρίες και κύριοι. Σήμερα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε μερικά πολύ απλά αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικά ερωτήματα. Από τις απαντήσεις που θα δοθούν όχι μόνο θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα αλλά θα κριθεί και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και κυρίως αυτών που θα απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά.
Υπεκφυγές και υποκριτικές κραυγές υπέρ της διαφάνειας έχει χορτάσει ο ελληνικός λαός. Και για να μην μακρηγορώ, απόψε η Εθνική αντιπροσωπεία πρέπει να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα.
1) Δόθηκαν δάνεια από τις τράπεζες ύψους 1 δις. 400 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ και 400 εκατ στα κόμματα;
2) Ποιοι ακριβώς τα πήραν τα δάνεια αυτά;
3) Ποιοι και πως τα έδωσαν; Υπήρξαν εγγυήσεις ή μόνο αέρας και όπως εύστοχα λέει ο λαός, αέρας κοπανιστός;
4) Τι τα έκαναν αυτοί που τα πήραν;
5) Θα τα επιστρέψουν και πότε; Σ’ αυτόν τον αιώνα, στον επόμενο ή στον μεθεπόμενο;
Τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν στους τραπεζίτες ανήκουν στον ελληνικό λαό ο οποίος πληρώνει τελικά τα σπασμένα.
Κυρίες και κύριοι, το πανηγύρι – δεν λέω το πάρτι γιατί προτιμώ να εκφράζομαι στην ελληνική γλώσσα- τελείωσε! Τώρα που το σκέφτομαι όμως θα έπρεπε να πω ρωμαϊκό όργιο και όχι πανηγύρι, γιατί το πανηγύρι αφορά αγνή λαϊκή διασκέδαση, ενώ στα όργια δεν συμμετέχει ο λαός αλλά λίγοι διεφθαρμένοι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης, η οποία δεν διασκέδασε απλώς αλλά επιδόθηκε σε κάθε είδους κραιπάλη και ακολασία.
Τώρα όμως τα κάθε είδους όργια τελείωσαν οριστικά. Τώρα πρέπει να καθαρίσουμε το χώρο από τα ερείπια και τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους και να ομορφύνουμε πάλι τον τόπο μας, στον οποίο ασκημονούσαν τόσα χρόνια οι αχόρταγοι συνδαιτυμόνες των οργίων. Δυστυχώς για τη σημερινή Κυβέρνηση αλλά ευτυχώς για τη χώρα, ο ρόλος του καθαρισμού και του εξωραϊσμού της ανατέθηκε από τον ελληνικό λαό σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία ανάμειξη στην κραιπάλη του παρελθόντος. Όμως, όσα περισσότερα χέρια συμμετάσχουν στην αποκατάσταση της καθαριότητας και του εξωραϊσμού τόσο πιο γρήγορα και καλά αποτελέσματα θα έχουμε. Πρέπει να επωφεληθούμε λοιπόν της ευκαιρίας και να βάλουμε όλοι ένα χεράκι στον καθαρισμό και καλλωπισμό της χώρας μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δάνεια στα ΜΜΕ εκτός από την ποινική τους διάσταση έχουν και πολιτική διάσταση που είναι κατά την άποψή μου είναι πολύ χειρότερη.
Τα χρήματα των δανείων (δανεικά και αγύριστα όπως αποδεικνύεται σήμερα) προς τα ΜΜΕ δεν αποτελούν μόνο εγκλήματα, όπως υπεξαίρεση του δημόσιου χρήματος από αυτούς που τα ιδιοποιήθηκαν και απιστίας από τους τραπεζίτες που χορήγησαν τα θαλασσοδάνεια, αλλά και αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας. Με τα αμαρτωλά αυτά δάνεια διατηρήθηκαν τεχνητά στη ζωή ΜΜΕ που πρωταγωνίστησαν σε σκανδαλολογία σε βάρος εκλεγμένων κυβερνήσεων και που ασύστολα προπαγάνδισαν τα μνημόνια.
Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν από το βήμα αυτό στο παρακράτος της διαπλοκής και τις μεθόδους του με κατεξοχήν όργανά του τα ΜΜΕ. Δεν θα σας κουράσω επαναλαμβάνοντας τα ίδια. Θα περιορισθώ μόνο στο να θέσω δύο τρία ρητορικά ερωτήματα:
1) Ποιοι σχεδίαζαν και υλοποίησαν το βρώμικο, όπως το αποκάλεσε προηγουμέωνς η κυρία Γεννηματά, ’89;
2) Ποιοι και πως έριξαν την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού που ανέφερε για πρώτη φορά και έκτοτε καθιερώθηκε τον όρο διαπλοκή;
3) Μήπως οι νταβατζήδες της χώρας, όπως κάποιος άλλος Πρωθυπουργός τόλμησε για πρώτη φορά εύστοχα να τους χαρακτηρίσει και να τους καταγγείλει;
4) Πόσοι πολιτικοί δεν στοχοποιήθηκαν από τους νταβατζήδες προκειμένου είτε να εξουδετερωθούν είτε να συμβιβαστούν μαζί τους;
5) Πόσοι από σας εδώ μέσα δεν υπήρξατε θύματα αυτής της εκβιαστικής τακτικής;
Εγώ πάντως υπήρξα! Αγνοούσαν όμως, αυτοί που με στοχοποίησαν, ότι ένας από τους αγαπημένους μου ήρωες στην Ιστορία είναι ο συνταγματάρχης Καμπρόν. Ο Γάλλος συνταγματάρχης, που όταν ο γαλλικός στρατός είχε διαλυθεί και τραπεί σε φυγή, παρέμεινε στο πεδίο της μάχης, κι οταν τον ικέτεψε σχεδόν ο επικεφαλής των αντιπάλων δυνάμεων να παραδοθεί, απάντησε με μία λέξη που δεν θα την πώ ούτε ελληνικά ούτε γαλλικά, για να μην βρουν ευκαιρία κάποιοι να με χαρακτηρίσουν απρεπή ή ασεβή. Όμως η λέξη είχε μια μεγαλειώδης σημασία τη στιγμή εκείνη.
Υποκύπτω στον πειρασμό, με μεγάλη μου χαρά, κρυφή μεν το ομολογώ, να φρεσκάρω τη μνήμη των παλιών και να πληροφορήσω τους νεότερους, ότι υπήρξε ενυπόγραφο άρθρο καταγγελία ενός σοβαρού ανθρώπου, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος, προ πολλών ετών, με τίτλο «ο Μίζας» και αυτή η εφημερίδα δεν άνηκε στην αριστερά. Άραγε ποιον να εννοούσε; Εγώ ξέρω. Δεν θα το πω όμως, γιατί δεν συνηθίζω ποτέ να χτυπάω πεσμένους. Απενταντίας δίνω το χέρι μου να τους βοηθήσω να σηκωθούν.
Κυρίες και κύριοι, δεν ντρέπομαι να επαναλλάβω ότι ειμαι άπειρος στην πολιτική, όμως όπως φαίνεται μαθαίνω γρήγορα. Έμαθα λοιπόν, παρατηρώντας έμπειρους πολιτικούς κυρίως της αντιπολίτευσης, μάλλον μόνο της αντιπολιτευσης, να προσπαθούν να πνίξουν την Κυβέρνηση κραδαίνωντας και επικαλούμενη δημοσιεύματα, εχθρικών προς την Κυβέρνηση και φιλικών προς την αντιπολίτευση εφημερίδων. Αποφάσισα λοιπόν να παίξω κι εγώ αυτό το παιχνίδι. Όμως επειδή δεν μου αρέσουν τα στημένα παιχνίδια, θα παίξω πιο καθαρά και θα το κάνω πιο δύσκολο για μένα, για να έχει και περισσότερο ενδιαφέρον. Θα επικαλούμαι απο εδώ και πέρα, ως επι των πλείστων, εφημερίδες που ανήκουν στη δεξιά.
Διάβασα λοιπόν προχθές τη Δευτέρα, στις 30 Ιανουαρίου, στην εφημερίδα Δημοκρατία που όλοι ξέρουμε που ανήκει, άρθρο του εκδότη της κ Γιάννη Φιλιπάακη, με τίτλο: «τι ξέχασε να πει ο Σταύρος Ψυχάρης για το τέλος του ΔΟΛ». Καταθέτω το άρθρο για τα πρακτικά και το επικαλούμαι ως απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ψευδώς ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει το κλείσιμο του ΔΟΛ ή τον έλεγχό του. Το επικαλούμαι επίσης σαν απάντηση σε όσους προσπαθούν ή θα προσπαθίσουν να εκβιάσουν τους τραπεζίτες προς όφελος του συγκεκριμένου εκδότη, χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη ως απειλή.
Στο σημείο αυτό, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στην μάχη κατά της διαπλοκής. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο έγκριτος δημοσιογράφος, Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντού της ιστορικής εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, σε άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία και πάλι, που δεν είναι φιλοκυβερνητική επαναλαμβάνω, αναγνωρίζει ότι ο Τσίπρας ξηλώνει πόντο πόντο το σύστημα της κλεπτοκρατίας που οδήγησε τον τόπο στη χρεοκοπία, κάτι που ήταν λαϊκή απαίτηση από το 2004. Δεν τα λέω εγώ αυτά.
Κυρίες και κύριοι είναι μοναδική ευκαιρία τώρα, που η διαπλοκή πνέει τα λοίσθια, έχει σαπίσει από τα ανομήματά της, έχει χάσει και νύχια και δόντια, δεν μπορεί ούτε να δαγκώσει ούτε καν να γρατζουνίσει και έχει απαξιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις , έκκληση κάνω, να ενωθούν και να της δώσουν τη χαριστική βολή.
Και τι εννοώ, κυρίες και κύριοι, οφείλουμε στον ελληνικό λαό να εξασφαλίσουμε με όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίνεση το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στα υγιή ΜΜΕ να επιτελούν το έργο της ενημέρωσης των πολιτών χωρίς εξαρτήσεις από θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις του αέρα, ύποπτες χρηματοδοτήσεις διαφήμισης και άλλες αφανείς χορηγίες.
Γιουσουφάκια, καρακόλια και βεληγκέκες πρέπει να περιοριστούν στο ρόλο τους στο θέατρο σκιών, στο οποίο είχαν αναλάβει με αντάλλαγμα τον παχυλό λουφέ τους να υπηρετούν τον πασά καταπιέζοντας τον λαό. Στον τομέα της ενημέρωσης όμως πρέπει να σταματήσουν οριστικά χαλκευμένες ειδήσεις, βαρύγδουπες δήθεν εμπεριστατωμένες αναλύσεις να πλήττουν τους αντιπάλους των πασάδων της διαπλοκής. Σας ευχαριστώ.

olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: