Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Πιστός στη γραμμή των καναλαρχών ο Μητσοτάκης, ζητά να μην προχωρήσει η αδειοδότηση




ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στη γραμμή των καναλαρχών, έστειλε επιστολή στο ΕΣΡ με την οποία διατυπώνει την άποψη πως δεν πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
Η επιστολή εστάλη στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησε το ΕΣΡ με ερώτημα τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που πρέπει να εκπέμπουν. Η απάντηση της Ν.Δ., με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη μάχη που δίνουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να μην δοθούν άδειες!
Η επιστολή αναφέρει ότι η διαδικασία της αδειοδότησης δεν πρέπει να προχωρήσει με τον νόμο Παππά (4339/2015), καθώς εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδόσεις αποφάσεων σε αιτήσεις ακυρώσεως, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.
Ως συνέπεια, υπογραμμίζεται στην απαντητική επιστολή της ΝΔ, υπάρχει η περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος της Αρχής. Η ΝΔ στην απαντητική της επιστολή προς το ΕΣΡ, επισυνάπτει πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Εξάλλου η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών «απειλείται» και από μια άλλη κατεύθυνση, καθώς τα μέλη του Συμβουλίου διαμαρτύρονται για μειώσεις στις απολαβές τους. Μάλιστα χθες, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΕΣΡ ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας.
ΣΥΡΙΖΑ: Διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαιώνιση της αυθαιρεσίας την οποία προκαλεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: