Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Προκαλεί το πανελλήνιο ο Μητσοτάκης: «Λάθος του λογιστή το διπλό ΑΦΜ της συζύγου»!!

img_3235

Φαντάσου να είσαι «κοινός θνητός» και όχι Μητσοτάκης και να σε πιάσουν με διπλό ΑΦΜ. Θα σε ξεσκίσουν, ακόμα και αν πουλάς χαρτομάντηλα στα φανάρια!

Όχι όμως αν είσαι της δυναστείας. Εκεί με περίσσιο θράσος βγάζεις δημόσια ανακοίνωση, ΑΦΟΥ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ και τα ρίχνεις στον… λογιστή!

Φαντάσου να είσαι απλός Έλληνας φορολογούμενος και να πεις στον… έφορα τέτοια δικαιολογία. Απλά, φαντάσου το.

Δύο διαφορετικούς ΑΦΜ φέρεται να χρησιμοποιεί η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, ενώ σε μία περίπτωση ο πρόεδρος της ΝΔ και η σύζυγός του φέρονται να χρησιμοποιούν τον ίδιο ΑΦΜ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (αρ. 4291, 8 Ιουνίου 2007) στο οποίο αναφέρεται η σύσταση της MG Capital Advisors ΑΕ, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται να έχει τον ΑΦΜ 059533610. Με τον ίδιο ΑΦΜ η Μαρέβα Γκραμπόφσκι εμφανίζεται και σε άλλα ΦΕΚ για την ίδια εταιρεία, όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται στο ΦΕΚ με αρ. 12302, 14 Οκτωβρίου 2009 και στο ΦΕΚ με αρ. 939, 7 Φεβρουαρίου 2013. Επίσης ο συγκεκριμένος ΑΦΜ της κ. Γκραμπόφσκι συναντάται και σε ΦΕΚ της εταιρείας ρούχων και αξεσουάρ με την επωνυμία Zeus + Dione, όπως και στην Endeavor Greece.

Ωστόσο, όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη εμφανίζεται σε ΦΕΚ του 2000 να έχει διαφορετικό ΑΦΜ. Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ με αρ. 4182, 9 Ιουνίου 2000, η κυρία Μητσοτάκη εμφανίζεται με ΑΦΜ 057811944. Την περίοδο εκείνη εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της εταιρείας της οικογένειας Καλοφωλιά με επωνυμία Οργανισμός ενημερώσεως και Προβολής – Δ. & Γ. Καλοφωλιάς Ανώνυμη Εταιρεία. Πρόκειται για την εταιρεία που εκδίδει την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» και έχει τη διαδικτυακή έκδοση http://www.express.gr.

Τον ίδιο αριθμό φορολογικού μητρώου όμως συναντάμε και σε μεταγενέστερο ΦΕΚ που αφορά την ίδια εταιρεία (αρ. 8110, 1 Σεπτεμβρίου 2000). Με λίγα λόγια, η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη εμφανίζεται να χρησιμοποιεί δύο ΑΦΜ, κάτι που είναι παράνομο. Τα παράξενα όμως δεν σταματούν εδώ. Τον ίδιο ΑΦΜ, 057811944, εμφανίζεται στο ΦΕΚ με αρ. 7646. 29 Αυγούστου 2001 να έχει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Το γεγονός αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει τον ίδιο ΑΦΜ με τη σύζυγό του.

Σημειώνεται ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη αποδίδει το ζήτημα σε λάθος του λογιστή της.

Πηγή: Documento

Δημοσίευση σχολίου