Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Εuroworking Group: Μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι ακόμα εφικτή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου

Στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι ακόμα δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου κατέληξε το σημερινό EuroWorking Group, παρ' όλο που δεν έγινε αναλυτική συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα.

Πηγές της ευρωζώνης σχολίαζαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι επόμενες μέρες είναι «κρίσιμες», ωστόσο, εάν υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των θεσμών και πολιτική βούληση από την Ελλάδα, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού είναι τεχνικά δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup του Φεβρουαρίου, αλλά σημειωθεί σημαντική πρόοδος, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρίαση (20 Μαρτίου), με αυξημένη όμως την πιθανότητα το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και ενδεχόμενες αναταράξεις στις αγορές να δυσκολέψουν περαιτέρω την επίτευξη συμφωνίας.
Στο μεταξύ πληροφορίες, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από το Υπουργείο Οικονομικών, θέλουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχει συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρόεδρο του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Όπως δε ανέφερε και η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, πρόκειται για μια συνάντηση της τελευταίας ευκαιρίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση θα παρουσιαστεί στον έλληνα Υπουργό Οικονομικών, τι ακριβώς ζητούν οι πιστωτές από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να επανεκινήσει αλλά και να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, δεν μετέβη καν στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του EuroWorking Group αλλά ταξίδεψε για Λονδίνο προκειμένου να μετάσχει σε εκδήλωση στο LSE όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία με αντικείμενο τις «Συνθήκες για βιώσιμη ανάκαμψη».

Δημοσίευση σχολίου