Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Οι κινήσεις Στουρνάρα επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ!

f55b18d34a3aed2f70df5303e1a15c79_XL

Μετά την άρον άρον απόσυρση της διάταξης για τα πρόστιμα σε καταθέτες της λίστας Lagarde (εδώ) ξετυλίγεται το κουβάρι των δράσεων του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αφήνοντάς τον για μια ακόμα φορά έκθετο!

Είναι ακριβώς η ίδια στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι έρχονται κατασχέσεις για μικροοφειλέτες, έχουν καταφέρει να εισπράξουν μόλις το 0,5% των “μεγάλων”, και ετοιμάζονταν με μια εμβόλιμη διάταξη περασμένη στα ψιλά γράμματα νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά, να “χαρίσουν” πρόστιμα (νομοσχέδιο «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις»). Σε ποιούς; Μα σε αυτούς που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά και βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Θυμηθείτε λίγο τι σχέση είχε ο “ουρανοκατέβατος” Γ. Στουρνάρας με έναν εκ των ανθρώπων που είχε “χαθεί” το όνομά του από τη λίστα, είχε χρηματίσει στο παρελθόν στενός συνεργάτης του νυν Υπουργού Οικονομικών και ήταν συγγενής του Γ. Παπακωνσταντίνου. (Διαβάστε εδώ)

Ο κ. Σ. Σικιαρίδης είναι φίλος και πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα από την εποχή που και οι δύο εργάζονται σε διοικητικές θέσεις για την θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας, «Emporiki Venture Capital». Προσέξτε τι ήθελαν να περάσουν: παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που το 2005 απέκρυψε εισόδημα ύψους ενός εκατ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο έως και 450.000 ευρώ καθώς και προσαυξήσεις (για τα έτη 2005 έως 2012 που απέκρυψε το εισόδημα) ύψους 432.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 882.000 ευρώ.

Η διάταξη προέβλεπε τη μείωση κατά 80% των προσαυξήσεων και των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για εισοδήματα προγενέστερα του 2007.

Οι φορολογούμενοι που ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση, μεταξύ των οποίων κατά «διαβολική σύμπτωση» και οι 2.059 που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο ύψους έως και 45%. Το εισόδημα που εντοπίζεται και δεν έχει δηλωθεί τοποθετείται στη φορολογική κλίμακα που ίσχυε κατά το έτος απόκτησής του και φορολογείται με βάση αυτήν.economikos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ, αν είχες 1.000.000€ υπάρχει περίπτωση να τα έβγαζες στο εξωτερικό ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!
ΑΥΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ!
ΚΑΝΩ ΜΗΠΩΣ ΛΑΘΟΣ?

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ 1€ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ!!!