Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μάρτυρας στην αγοραπωλησία του «Πρώτου Θέματος» ο κατηγορούμενος για εκβιασμό Μουσσάς (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ο Θέμος Αναστασιάδης  
Ο Θέμος Αναστασιάδης
“ Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιασμών ”

Μάρτυρας στην αγοραπωλησία μετοχών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εμφανίζεται ο Παναγιώτης Μουσσάς, ένας εκ των τριών δημοσιογράφων που φέρονται να είναι μέλη του κυκλώματος εκβιασμών σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων.

Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC (τεύχος 37), ο Αναστάσιος Πάλλης («γνωστός» μεταξύ άλλων για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, του ΟΤΕ κτλπ.), κατείχε το 40% της μεγαλύτερης κυριακάτικης εφημερίδας, «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HOT DOC, κάποια στιγμή, ο Αναστάσιος Πάλλης εμφανίζεται να πουλάει τις μετοχές του στο δημοσιογράφο και εκδότη της οικονομικής εφημερίδας «ΑΞΙΑ», Αντώνη Πίκουλα.

Στο συμφωνητικό της αγοραπωλησίας των μετοχών που φέρει τον τίτλο «DEED OF TRANSFER OF SHARES» ο Πίκουλας φαίνεται να αποκτά 500 μετοχές από τον Αναστάσιο Πάλλη.

Το HOT DOC είχε δημοσιεύσει το συμφωνητικό, θέτοντας καίρια ερωτήματα, όπως σε ποιον ανήκουν τελικώς οι μετοχές, εάν πραγματικά ο Πίκουλας είναι ο αγοραστής ή εάν επρόκειτο για ένα συμβόλαιο εξασφάλισης του Βίκτωρα Ρέστη απέναντι στον Πάλλη ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν, κρατούσε τις δικές του μετοχές στο «Πρώτο Θέμα».

Η πραγματικότητα είναι απλή. Στην εν λόγω συναλλαγή μετοχών, ο Παναγιώτης Μουσσάς εμφανίζεται ως μάρτυρας μαζί με το Σωτήρη Πίκουλα, συγγενή του εκδότη της εφημερίδας «Αξία» Αντώνη Πίκουλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Μουσσάς, εμφανιζόταν έως και το Νοέμβριο του 2015 ως σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΑΞΙΑ».

Η υπόθεση με τη σύλληψη του Μουσσά για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιασμού δημοσιογράφων σε βάρος Δημοσίων Οργανισμών, Τραπεζών και επιχειρήσεων, βάζει σε κάθε περίπτωση επί τάπητος το ζήτημα σε ποιον ανήκει το 40% της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Είναι αδιανόητο ένα μέσο ενημέρωσης να φέρεται να ανήκει σε μια offshore εταιρία και κανένας να μη γνωρίζει ποιες είναι οι σχέσεις των μετόχων αυτής, με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: