Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Το σύνδρομο της ...καμένης γης




Συνεχίζουν να πολιτεύονται με τον παλαιό καταστροφικό και καταδικασμένο από τους πολίτες τρόπο, αδιαφορώντας για την έκθεση της χώρας σε σοβαρούς κινδύνους!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη φάση
των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Οι πιέσεις κυρίως από το ΔΝΤ, παρά τη συμφωνία, συνεχίζονται. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα διευρύνεται και γίνεται μέσο επιπλέον πίεσης και εκβιασμών από τις πλέον συντηρητικές και ξενοφοβικές ευρωπαϊκές δυνάμεις. Το προσφυγικό είναι ένα όπλο που χρησιμοποιεί η Τουρκία στα σκληρά παζάρια της με την ηγεσία της ΕΕ. Ένα όπλο που σκοπεύει και χτυπά και την δική μας χώρα. Παράλληλα, το προσφυγικό που γεννήθηκε από τις καταστροφικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Μέση Ανατολή, τόσο για τους ενεργειακούς πόρους όσο και για την γεωστρατηγική απομόνωση της Ρωσίας,  δημιούργησε εστία γενίκευσης ενός πολέμου ο οποίος μπορεί να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, με τεράστιες συνέπειες και για τη χώρα μας.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ θρασύτατη και σκληρή  ως συνήθως, οικονομικά περισσότερο δυνατή από ποτέ, επιχειρεί για τα δικά της συμφέροντα να εμπλέξει όλο το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση με τη Ρωσία την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της. Το ρίσκο είναι μεγάλο για την Άγκυρα, αλλά αυτό δυστυχώς για εμάς δεν είναι μόνο δικό της πρόβλημα. Μια γειτονιά είμαστε και κανείς δεν ξέρει μια γενίκευση της κρίσης και με πολεμικά μέσα, πόσο θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή και τι συνέπειες μπορεί να προκύψουν για την οικονομική ζωή. 

ΜΕΣΑ σε αυτό το περιβάλλον, εμείς οι Έλληνες διατελούντες σε αφασία, αδιαφορούμε για τις συνθήκες και τις απειλές. Αν οι κυβέρνηση έχει κάνει λάθος επιλογές σε δύο κρίσιμης σημασίας νομοσχέδια, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό, θα περίμενε κανείς από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να υποδείξουν με σαφήνεια τα συγκεκριμένα λάθη και να προτείνουν καλύτερες επιλογές. Πολιτεύονται όμως όπως στα προηγούμενα χρόνια της καταστροφικής σκυταλοδρομίας του δικομματισμού, για τη νομή της εξουσίας. Μιας εξουσίας, μεγάλο μέρος της οποία παραχωρήθηκε σε ισχυρούς διαπλεκόμενους ολιγάρχες.
Δηλώνουν έτοιμοι να γυρίσουν σελίδα και να διαγράψουν το αμαρτωλό παρελθόν τους, πλην όμως δεν διαθέτουν ούτε τις ιδέες, μα κυρίως την βούληση και την ανεξαρτησία δράσης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ το παιχνίδι της φθοράς για την κυβέρνηση με σκοπό να την ρίξουν και να την διαδεχτούν. Και καλά το να ρίξεις τον αντίπαλό σου από την εξουσία για να την αποσπάσεις εσύ, είναι στην πολιτική, κλασσικός κανόνας. Άλλο όμως αυτό, και άλλο να βάλεις φωτιά στο κοινό χωράφι για να διώξεις τον διαχειριστή. Διότι τι άλλο σημαίνει η πρόταση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αποσυρθεί τώρα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όταν γνωρίζουν ότι αυτό συνιστά απειλητικό κλυδωνισμό του οικονομικού περιβάλλοντος που με θυσίες σταθεροποιείται, καθώς θα πάει πίσω η αξιολόγηση με τεράστιες συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να πολιτεύονται  με τον παλαιό καταστροφικό και καταδικασμένο από τους πολίτες τρόπο, χωρίς να ζητάνε εκλογές για να απαλλάξουν τη χώρα από την κακή κυβέρνηση! Ο Κυριάκος δεν είναι βέβαιος αν οι εκλογές τώρα, τον συμφέρουν, η Φώφη και ο Σταύρος τρέμουν στην ιδέα και ο κύριος Βασίλης έχει στην τσέπη τη λύση της οικουμενικής χωρίς πρόγραμμα! Υπάρχει και υπόλοιπη Αριστερά. Ναι υπάρχει, αλλά από όσα διαβάζω οι εκλογές της είναι αδιάφορες, καθώς το σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει με δημοκρατικό κοινοβουλευτικό τρόπο.  Ο ηγέτης του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ήταν σαφής: «Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά-Αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν τον λαό μας. Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση τώρα». Φτώχεια, μιζέρια, καταστροφή, απόγνωση, είναι αναγκαίες συνθήκες για την επανάσταση! Οι διεθνείς απειλές και η πιθανή καταστροφή της χώρας, είναι δευτερευούσης σημασίας λεπτομέρειες. Συμφωνεί και ο Παναγιώτης που ανέσυρε το γνωστό ιστορικό σύνθημα “Τι Πλαστήρας τι Παπάγος”, που αντί της Λαϊκής Δημοκρατίας, έφερε τελικά τον Παπάγο.

dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: