Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΞΕΠΕΣΜΟΣ: Όταν ο Μητσοτάκης είπε στον καναλάρχη «αφεντικό καλά τα λέω;» (ΒΙΝΤΕΟ)


Όμηρος της διαπλοκής
Όμηρος της διαπλοκής

“ "Διαπλοκή ή θάνατος" από το ξεπεσμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας ”

Του Θανάση Καρτερού

Τι απίστευτο τουρλουμπούκι! Τι συναγωνισμός γελοιότητας - αφεντικό, βλέπεις τι καλά τα λέω; Τι ξεπεσμός για τα υπολείμματα ενός πολιτικού συστήματος που, αφού κυριάρχησε για δεκαετίες, έχτισε το σημερινό καθεστώς, κουβάλησε τα τάγματα των δανειστών στη χώρα, τώρα ακουμπάει τη θλιβερή του επιβίωση στην πιο αποκρουστική μαφία που γνώρισε ο τόπος. Και προσπαθεί να τη διασώσει γιατί πιστεύει ότι έτσι μπορεί να επανέλθουμε στην εποχή που έτρεφαν τα σκυλιά του συστήματος με τα λουκάνικα των καναλιών.

Για τη συζήτηση στη Βουλή ο λόγος, όπως θα καταλάβατε. Με θέμα τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά επί της ουσίας τη διαπλοκή. Και επί της ουσίας τη συμμορία που έχει μετατρέψει ένα δημόσιο αγαθό,.. την ενημέρωσή μας, σε όπλο στον κρόταφο των κυβερνήσεων και του λαού. Σε σύστημα δολοφονίας ψυχών, συνειδήσεων και φυσικά της αλήθειας. Σε κρεατομηχανή πλούτου και εξουσίας εκεί που θα έπρεπε να ανθεί η Δημοκρατία, ο πλουραλισμός, η αντιπαράθεση απόψεων, η προσπάθεια αντικειμενικότητας.

Και καλά οι βαρόνοι, αυτοί μάχονται υπέρ βωμών και δανείων. Υπέρ εστιών και εργολαβιών. Υπέρ πατρίδας και παρτίδας. Το πολιτικό τους προσωπικό όμως; Η αεράμυνα της υπεράσπισής τους; Η Φώφη, ο Σταύρος, ο Λεβέντης; Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κανείς για να σώσει το πολιτικό του σαρκίο; Πόσες ποδιές χασάπηδων μπορεί να ξεπλύνει για ένα φιλέτο εξουσίας; Πόσο ηλίθιους μπορεί να θεωρεί τους Έλληνες για να μην καταλαβαίνει ότι καταλαβαίνουμε και το παιχνίδι, και τους παίχτες, και τα κέρδη του καθενός; Και τι ακριβώς παίζεται;

Και, φυσικά, κυρίαρχος αυτού του παιχνιδιού, ο προσφάτως χειροτονημένος, από τους βαρόνους, Μητσοτάκης. Ο οποίος έδειξε σε όλους τους πολιτικούς σεκιουριτάδες της διαπλοκής τι εστί διαπλεκόμενη παλλικαριά. Ή θράσος, όπως το πάρετε. Διότι ήταν ο μόνος που δεν δίστασε να ομολογήσει μέσα στη Βουλή από ποιον παίρνει γραμμή. Κουβαλώντας μόνος αυτός -η γενναιοφροσύνη του βλάκα;- στο βήμα της Βουλής το "Βήμα" της αρχιβαρονίας. Μας πέταξε στα μούτρα το απολυτίκιο του Ψυχάρη, τρομάρα του. Μόνο το σύνθημα του έλειπε: "Διαπλοκή ή θάνατος!".

Κρατήστε το βίντεο αυτής της συνεδρίασης. Να βλέπουν τα παιδιά σας ποιοι ήταν οι δικοί μας και ποιοι οι άλλοι. Και να καταλαβαίνουν ότι άξιζε τον κόπο, ό,τι κι αν γίνει...



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: