Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τσίπρας ΔΙΕΛΥΣΕ τον Μητσοτάκη για Siemens και λίστες στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“ 
Ο Αλέξης Τσίπρας ΔΙΕΛΥΣΕ τον Κυριάκο Μητσοτάκη ”

"Όταν μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα να είστε προσεκτικός γιατί τις λίστες εμείς δεν τις κρατήσαμε στα συρτάρια μας, τις πήγαμε στις αρμόδιες αρχές. Δεν τις κρύψαμε". Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είναι εκείνη που προστάτεψε τους φοροφυγάδες." δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας "ούτε βάζαμε υπάλληλους του υπ. Εξωτερικών να αρνούνται συναντήσεις. Όσο προστατεύσατε τους φοροφυγάδες, τους προστατεύσατε" και πρέπει να απολογηθείτε για αυτό. "Εμείς ήμασταν αυτοί που ανοίξαμε το μεγάλο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, της Siemens και θα το πάμε μέχρι τέλος. Τίποτα δεν θα ξεχαστεί" διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Ντροπή για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους θανάτους των προσφύγων. Εξήγησε τις δυσμενείς συνθήκες που απειλούν την Ε.Ε. η οποία μαστίζεται παράλληλα από ανθρωπιστική και οικονομική κρίση. Ο πρωθυπουργός στάθηκε στις αδυναμίες της Ευρώπης που ενώ θα έπρεπε να είναι ενωμένη, αντ' αυτού αντιμετωπίζει έλλειμμα αλληλεγγύης και συνυπευθυνότητας, από τη μια κανόνες που όλοι πρέπει να τηρούν, αλλά, αλ καρτ συμμετοχή στα βάρη και στις ευθύνες. Παράλληλα ενισχύονται  οι ακροδεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και τη μεθόδευση ακραίων κύκλων εναντίον της χώρας ο πρωθυπουργός μίλησε για στοχοποίηση της χώρας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «δεν θα ανεχθούμε ξενόφοβους» και  «δεν θα αφήσουμε καμιά επίθεση αναπάντητη, καμιά ενέργεια δίχως συνέπειες». Η στοχοποίηση της Ελλάδας με αφορμή μια έκθεση του Νοέμβρη ήταν προσχηματική και απαράδεκτη τόνισε προσθέτοντας ότι "μπήκε οριστικό τέλος χθες στη Σύνοδο Κορυφής, στη συζήτηση περί εξόδου από τη Σένγκεν". "Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει κάνει τα περισσότερα για το προσφυγικό από κάθε άλλη και δεν βρέθηκε κανείς αυτό να το αντικρούσει».

Ο Αλ. Τσίπρας απέκλεισε κάθε περίπτωση κλειστών συνόρων και ως χειρότερο σενάριο που έχει η χώρα να αντιμετωπίσει θα είναι ο έλεγχος των προσφυγικών ροών.

Η χώρα μας θα πρωτοστατήσει να απομονωθούν οι ακραίες φωνές στην Ευρώπη. Αυτοί που υψώνουν τείχη και οδηγούν την Ευρώπη σε διχασμό. "Η Ελλάδα κάνει το χρέος της για το προσφυγικό, όχι τις υποχρεώσεις της. Αλλά το χρέος των πανανθρώπινων αξιών".

Εξήγησε ότι το NATO δεν θα επιχειρεί στα ελληνικά ύδατα, αλλά θα παρακολουθεί και θα ελέγχει διακινητές στις τουρκικές ακτές, ενώ θα έχει την ευθύνη εντοπισμού και ειδοποίησης της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα είναι στη διάθεση όλων των αρχηγών των κομμάτων για να τους ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό.

Δεν θα υποχωρήσουμε στον αγώνα κατά της διαπλοκής

Επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση που υιοθετώντας μια κριτική "από τα αριστερά" επιχειρεί με κάθε τρόπο να πλήξει την κυβέρνηση. "Ο λαός θα μας κρίνει στο τέλος της διαδρομής, τώρα βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτουνιασμένης θάλασσας" σημείωσε και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση κρατώντας τις κόκκινες γραμμές και την κοινωνία όρθια "Η πολιτική μας έχει τη μία και μοναδική ταυτότητα που θα έπρεπε σε περίοδο κρίσης: την πατριωτική" δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Δεν θα υποχωρήσουμε στον αγώνα κατά της διαπλοκής, θα τον πάμε μέχρι τέλους και θα τον κερδίσουμε" είπε ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη "Δεν σας ζήτησα να ψηφίσετε το ασφαλιστικό, ψηφίστε τα εύκολα" , το παράλληλο πρόγραμμα που έχει όφελος για τα ευπαθή στρώματα.

Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στα πρακτικά τι είχε πράξει η Ν.Δ. για τους ανασφάλιστους και επεσήμανε ότι στη Βουλή θα λέγονται "αλήθειες", όχι όπως στους στημένους τηλεοπτικούς αγώνες που έχει συνηθίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμετέχει.

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη στα κρίσιμα ζητήματα, η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει μία θέση και όχι τρεις όπως πρόσφατα έπραξε μέσα από ανακοινώσεις της. Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση και η κ. Χριστοδουλοπούλου κάλεσε τους μετανάστες στη χώρα, είπε ότι με το ίδιο επιχείρημα μέμφονται την κ. Μέρκελ.
 






Δεν υπάρχουν σχόλια: