Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τρεις οικογένειες ευθύνονται για τα δεινά της Ελλάδας

Τρεις οικογένειες ευθύνονται για τα δεινά της Ελλάδας


«Φεουδαρχικοί Δημοκράτες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού Spiegel που αναφέρεται στην απόλυτη κυριαρχία πολιτικών οικογενειών στην Ελλάδα και εξηγεί πως τρεις οικογένειες ευθύνονται για όλα τα δεινά της χώρας.
Αναφερόμενος στην έγκριση του πακέτου στήριξης για την Ελλάδα ο συντάκτης του άρθρου συμπληρώνει: «Όμως την Ελλάδα πιθανότατα δεν πρόκειται να τη σώσει. Διότι τις περασμένες δεκαετίες μια αριστοκρατία, της οποίας τον πυρήνα αποτελούσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, ίδρυσε μια πελατειακή οικονομία ξοδεύοντας χρήματα που το κράτος δεν διέθετε.
Οι κεφαλές των οικογενειών προσέφεραν σε συγγενείς και φίλους πολυτέλειες και διόγκωσαν το δημόσιο τομέα δημιουργώντας ένα γραφειοκρατικό τέρας».
«Η στάση των παρατάξεων είχε περισσότερο να κάνει με ρουσφέτια παρά με πολιτική», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Οποιος ήταν σε θέση να χαρίζει δημόσιο χρήμα αγόραζε φίλους και ψηφοφόρους, που κατόπιν ήταν υπόχρεοι στο κόμμα - και συγχρόνως και στην οικογένεια, που ήταν στα πράγματα. Ετσι δημιουργήθηκε η φεουδαρχική δημοκρατία της Ελλάδας».
«Οι γενεές έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα ονόματα στην κορυφή παραμένουν τα ίδια - Καραμανλής, Παπανδρέου και ενδιάμεσα και Μητσοτάκης. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ κάτι παρόμοιο».
«Και οι κομματικοί ηγέτες συνήθισαν το λαό τους να ζει πέραν των δυνατοτήτων του - και κυρίως να αρμέγει το κράτος. Συνέπεια, οι πλούσιοι φοροδιέφευγαν, οι φτωχοί ενίσχυαν τα εισοδήματά τους με παράνομη εργασία και οι δημόσιοι υπάλληλοι χρηματίζονταν. Τώρα ο Γ. Παπανδρέου καλείται να "μπαλώσει" όσα προκάλεσε μαζί με άλλους και ο πατέρας του».
Πηγή: enet.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε ξεφτίλα "κουμουνιστή" όποτε σε βολεύει Χάρι Κλιν δεν θα έπρεπε να μιλάς καθόλου! Όλα σε ενοχλούν και όλα είναι αντίθετα, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ σου να έδωσες κάποιες συγκεκριμένες σαφείς προτάσεις! Άλλος ένας μαλάκας ψευδοπολιτικός είσαι! Γιατί δεν ιδρύεις και ένα κόμμα να ξέρουμε ότι μιλάμε σε κάποιον πολιτικό ??? Μήπως γιατί είσαι πιονάκι κάποιου κόμματος??? Άει και στον γεροδιάολο μαλάκα! Μας έχει πρίξει τα αρχίδια με τις παπαρολογίες σου !!!
Φιλικά κάποιος απο τα 9.000.000 των Ελλήνων που σε έχουν γραμμένο στα αρχίδια τους!!!
Μαλάκα!

Ανώνυμος είπε...

Ποια 9 εκατομμυρια ρε πιθηκο-πασοκε?
Εαν εβαζε υποψηφιοτητα ο χαρρυ κλυνν επι σκατοψυχου αντριου παπαντριου [αυτον ντε που γ@μουσε ο χενρυ Κισσινγερ και τον οποιο "παντρεψε με την γκομενα του ροκφελερ την μαργκαρετ]θα επαιρνε 500.000 ψηφους.

Οταν σας επιντιθενται οι καλλιτεχνες σημαινει οτι σβησατε.
ο σκατοψυχος εχει προσλαβει ολους τους χουντικους βασανιστες [βλεπε βρεντζος]. Οταν κρεμασουμε τα μπασταρδα που μας κατσικωθηκαν στο σβερκο με την χιλιογαμημ.νη μανα τους θα ριξω ενα βυτιο σκατα στον ταφο του "ηγετη" αντριου

Ανώνυμος είπε...

Τί λες ρε βλάκα " πατριώτη " της δεκάρας που θα έπαιρνε.. 500000 ψήφους?? 500000 μούτζες θα έπαιρνε ο Χάρρυ των δίσκων και των επιθεωρήσεων της κακιάς ώρας. Τότε που το έπαιζε ΚΚΕ τη δεκαετία του 80.
Δύο φορές έβαλε υποψηφιότητα για Δήμαρχο Καλαμαριάς καί τις δύο φορές μαυρίστηκε!
Ανδρέας και πάλι Ανδρέας ανόητε χρυσαυγίτη του " εγέρθητι " που θα πάτε άπατοι σε λίγες εβδομάσες.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά απ'ότι βλέπω παραπάνω η Ελληνική βλακεία είναι απέραντη!

Καλά έκανα και εφυγα μετανάστης! Γλύτωσα από εσάς! Τα ζώα. Ενα κράτος ζώα.

Αραλίκι, αρπαχτή, κομπίνα...

Αντε και σε λίγο καιρό δραχμούλα και μετανάστες στην Αλβανία.

Γιατί αυτό μόνο σας αξίζει!
ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ!