Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ θα τοποθετήσει στην πλατεία Αριστοτέλους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στα πλαίσια του σχεδίου "Ottoman Heritage Tour" μέχρι τον επόμενο Απρίλιο καταρχάς θα ανοίξει για επισκέψεις και το μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενο ως πολιτιστικό κέντρο -κτίσμα της εποχής των Οθωμανών- το Γενί τζαμί.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, σε συνεργασία με άλλους δήμους θα ανακαινίσει Οθωμανικά τζαμιά και κτίρια και θα οργανώσει ξενάγηση Οθωμανικής κληρονομιάς.
Οι Τούρκοι τουρίστες αποτέλεσαν μια ελπίδα για την βυθισμένη στα χρέη Ελλάδα και ο διπλασιασμός σε σχέση με πέρσι των Τούρκων τουριστών στην Θεσσαλονίκη, που έφτασαν τους 150.000.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη την φιλοσοφία μιας ¨τουριστικής πόλης¨ και δήλωσε : "Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μας ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την Οθωμανική κληρονομιά."

ΠΗΓΗ : seleo.gr 


ΥΓ
Θα ελέγξουμε την εγκυρότητα της είδησης και θα δώσουμε την απάντηση στον Ατατουρκολάγνο δήμαρχο...

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριν 3 χρονια περιπου, ακουσα με τα ιδια μου τα αυτια τον Μπουταρη να δηλωνει σε ενα βιβλιοπωλειο σε ενα 'κλειστο' γκρουπ 15 ατομων ποσο θαυμαζει την Οθωμανικη αυτοκρατορια, και ποσο θα ηταν χαρουμενος αν αναβιωνε ξανα με καποια μορφη.

Η ειδηση δεν μου προξενει δυστυχως καμια εκπληξη, και ακομα και αν δεν ειναι αληθης, αντικατοπτριζει επ'ακριβως την σκεψη, την ιδεολογια, την υποταγη και τις δεσμευσεις του εν λογω ατομου.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά αυτόν τον μαλάκα βγάλατε για δήμαρχο!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα οταν δινεις την εξουσια σε αθεους και απατριδες, τωρα ας δρεψουμε τους καρπους αυτης της αποφασης μας !!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαλμα του Κεμαλ στην Αριστοτελους δεν προκειται να βαλει, μαλλον προκειται για οργιαζουσα φαντασια καποιου μεγαλου πατριωτη, αλλα το να αναστηλωση και να προβαλει τα Οθωμανικα μνημεια της πολης δεν ειναι καθολου κακο ουτε κατακριτεο εκτος κι αν προκειται για μισσαλοδοξα ατομα. Σκεφτητε ποσοι Ελληνες πανε στην Πολη για να δουνε Την Αγια Σοφια και το Φαναρι και τι χρημα ακουμπανε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προηγούμενο σχολιαστή ότι μάλλον δε θα τολμήσει να βάλει άγαλμα του Κεμάλ στην πλατεία Αριστοτέλους (όπου τα αγάλματα του Αριστοτέλη και του Βενιζέλου) και σε κάθε περίπτωση θα εναντιωθούμε όλοι αν προσπαθήσει.
Όσο για τα κτίρια οθωμανικής περιόδου, μακάρι να αναστυλωθούν γιατί αποτελούν πολύτιμο κομμάτι της κτιριακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, αλλά και τουριστικό προϊόν συνέχεια του Ρωμαϊκού (Ροτόντα, Καμάρα, Παλάτι Γαλερίου κλπ.) και του Βυζαντινού (Αγία Σοφία κλπ.).

ΠΚΠ

Ανώνυμος είπε...

Ναι δυστυχως αυτον "βγαλαμε" δημαρχο (δεχομαι την συλλογικη ευθυνη, αν και προσωπικα θα προτιμουσα να μου κοβανε και τα δυο χερια απο το να ψηφισω αυτον). Τωρα πως γινεται μια περιοχη που βγαζει νομαρχη Ψωμιαδη, να βγαζει δημαρχο Μπουταρη, αυτο ειναι απο τα ανεξηγητα.

Οι δυο προηγουμενοι καλοπροαιρετοι (θελω να πιστευω) σχολιαστες χανουν το σημαντικο σημειο της υποθεσης. Η τουριστικη αξιοποιηση και ολα αυτα τα ωραια ειναι μονο η δικαιολογια. Αυτο που επιχειρειται στην προκειμενη περιπτωση ειναι η προωθηση της Τουρκικης επιρροης στην Ελλαδα μεσω του πολιτισμου, και ειναι μερος αυτου που ονομαζεται 'μαλακη ισχυς' στην θεωρια διεθνων σχεσεων. Προκειται για μεθοδευμενη προσπαθεια, στην οποια συμβαλλει, αλλοτε αθελητα και αλλοτε πληρως συνειδητα (αναλογα με την περιπτωση) ολος αυτος ο εσμος απο ατομα σαν τον Μπουταρη.

Unknown είπε...

Προτιμώ να αναπτύσεται η πόλη μου παρα να κλέβουν τα ταμεία του Δήμου ξεκολλάτε.

Ανώνυμος είπε...

@παραπάνω ανώνυμο: το ότι έχετε τον ψωμιάδη νομάρχη, επίσης δε σας τιμά ιδιαίτερα. τώρα, από κει και πέρα, το να αναστηλωθεί η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, μόνο άσχημο δεν είναι.

Με την ίδια λογική, αντίστροφα, στην Τουρκία γίνεται εφαρμογή της "μαλακής ισχύος"(???) όταν η Πόλη είναι γεμάτη από βυζαντινά στοιχεία (δεν είναι μόνο η Αγια Σοφια αλλά κυριολεκτικά ΈΝΑ ΣΩΡΟ εκκλησίες, αλλά και άλλα μνημεία π.χ. Κιστέρνα). Πήγα πρόσφατα και το καταφχαριστήθηκα. Προσωπικά, το βρίσκω πολύ ωφέλιμο όχι μόνο από τουριστικής σκοπιάς, αλλά και από πολιτισμικής και πνευματικής. Δεν είναι καθόλου κακό να αμβλύνουμε επιτέλους ορισμένες διαφορές και να δούμε τα πράγματα λίγο αποστασιοποιημένα. Μόνο καλό θα μας κάνει.

Ανώνυμος είπε...

@ ακριβως προηγουμενο ανωνυμο:

Οχι στην Τουρκια δεν γινεται εφαρμογη της μαλακης ισχυος απο εμας, διοτι εκει δεν υπαρχουν δημαρχοι σαν τον Μπουταρη, και διοτι εμεις δεν εχουμε τα @@ και τα $$ για να κανουμε αυτο που κανουν οι Τουρκοι.

Επισης, συγκρινεις τα μνημεια χιλιαδων ετων (που παρεπιπτωντως οι Τουρκοι βαφτιζουν οσο μπορουν "πρωτοτουρκικα"), με ενα αγαλμα που θα στηθει τωρα; Ή μηπως αγνοεις την συμβολικη σημασια του αγαλματος του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ατομου; Οταν δω αγαλμα του Κολοκοτρωνη απεναντι, τοτε μπορει και να το σκεφτω. Αλλα κατι τετοιο δεν θα γινει ποτε, διοτι εκτος απο της διαφορες που ανεφερα παραπανω, οι Τουρκοι δημαρχοι πιστευουν ακομα σε κατι που λεγεται εθνικη υπερηφανια. Σε μας, αυτοι που παθαινουν αναφυλαξια και μονο ακουγοντας την εννοια αυτη, φροντισαν να βγαλουν δημαρχους σαν τον Μπουταρη και πρωθυπουργους σαν αυτους που ειχαμε τα τελευταια 30 χρονια. Να τους χαιρεστε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχει την εντύπωση ότι θα αφήσουμε το άγαλμα όπου και να το βάλει?
Θα το τινάξουμε στον αέρα,αν τολμάει ας το βάλει,για να δούμε τον κώλο του...
Εάν είναι έξυπνος να τα μαζεύει και να φύγει πριν τον διώξουμε με την βία.
Άντε να πιεις κανένα κρασάκι στις κάβες σου,και άντε....γεια

Ανώνυμος είπε...

Πολιτιστικη κληρονομια ειναι οι τουρκομαχαλαδες ρε φτηνα τσολια? Εχετε μετατρεψει σε ερειπια τον Ελληνισμο και θα δωσετε χρηματα για εκτουρκισμο του Εθνους. Γιαυτο θα την παρουν την Μακεδονια τα σκοπια, επειδη ειναι γεματη τουρκοπροσκυνημενους απλυτους. Αισχος βουλγαροι του κερατα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΚΑΛΑ....... ΤΙ ΕΠΕΘΑΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΙ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ?
ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΡΑΝΤΙΖΑΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ?
ΤΟΣΗ ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ Ή ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΚΕΙ; ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ;
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Άμα έχει το άγαλμα του σιχαμένου Βενιζέλου, τι πειράζει να έχει και του Κεμάλ; Τουλάχιστον ο Κεμάλ αποδείχτηκε πιο ικανός!

ENDYMION είπε...

Πότε θα αναδείξουμε τα Ελληνικά μας μνημεία;

Όλοι τα πολεμούν και προσπαθούν να τα θάψουν.

Θεσσαλονίκη: Να σωθεί ο Ναός της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών!

http://templeofvenus.gr/el/temple/articles/89-na-sothei-o-naos-tis-afroditis-stin-plateia-antigondon

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Γιαννάκης σταματήσει να δοκιμάζει όλες τις ποικιλίες που παράγει τότε ίσως καταφέρει να πάρει κάποια σωστή απόφαση για την πόλη.