Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται το σήριαλ... των υπογραφών

Για μία ακόμα ημέρα συνεχίζεται το παιχνίδι των δηλώσεων μεταξύ ΕΕ και ΝΔ σχετικά με τις ενυπόγραφες...
 
δεσμεύσεις.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, τόνισε εκ νέου ότι η παροχή έγγραφων δεσμεύσεων είναι όρος για την καταβολή της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι ελληνικές αρχές θα παράσχουν τις απαιτούμενες δεσμεύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Αμαντέου Αλταφάζ, εκπροσώπου του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος επανέλαβε πως η ευρωζώνη εξακολουθεί να αναμένει έγγραφες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σχετικά με την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επανέλαβε ότι ο«πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα βάλει καμία υπογραφή,… είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφερόμενος στο σχετικό αίτημα των Βρυξελλών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Ελληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης: Πρώτον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερον η ομιλία του στο Κοινοβούλιο, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τέταρτον η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο υπουργικό συμβούλιο και πέμπτον η ενημέρωση των συναδέλφων του προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου ότι ο χαρακτηρισμός της κυβέρνησης ως ειδικού σκοπού αντίκειται στο Σύνταγμα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως «ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μία μεταβατική κυβέρνηση και επίσης έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όσον αφορά στην προειδοποίηση διαγραφών που απηύθυνε το πρωί ο κ. Σαμαράς στο εσωτερικό της ΝΔ, αρκέστηκε να πει πως η δήλωση αυτή είναι σαφής και προειδοποιεί τον «επόμενο που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα ζητήματα στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: