Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σε μέγγενη ο Α.Σαμαράς – Συνθλίβεται από το “ Ναι” σε Παπαδήμο…



Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει στη Ν.Δ. ο Α.Σαμαράς αυτή την στιγμή. Πρόβλημα που απειλεί όχι μόνο να τινάξει στον αέρα το κόμμα του την ώρα ήταν πολύ κοντά στην αυτοδυναμία που πλέον αποχαιρετά οριστικά, αλλά και την κυβέρνηση συνεργασίας, αφού από την στιγμή που γίνει σαφής η υποχώρηση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις είναι θέμα χρόνου η αποχώρησή της από αυτήν.
Το θέμα είναι αν θα τον ακολούθήσουν όλοι: Π.χ. ο Δ.Αβραμόπουλος, νέος υπουργός Εθνκής Άμυνας δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ήθελε να επιστρέψει σε μία Ν.Δ. που παλινδρομεί…
Την ίδια στιγμή Λ.Παπαδήμος δηλώνει δεξιά κι αριστερά ότι “ Έτσι θα κυβερνήσω”, δημιουργώντας εκνευρισμό στη Συγγρού, αφού προϋπόθεση για να συμφωνήσει σε “ μεταβατική” κυβέρνηση συνεργασίας η Ν.Δ. ήταν να περαιώσει τις εκκρεμότητες μέχρι τον Φεβρουάριο και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές και όχι … “ να κυβερνήσει”, όπως θέλουν οι τραπεζίτες.
Οι οποίοι εγχώριοι τραπεζίτςες που τον επέβαλαν θέλουν η κυβέρνηση αυτή να εμίνει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο για να ελέγξουν την διαδικασίας επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τους και μήπως καταφέρουν να αποφύγουν την κρατικοποίησή τους.
Έτσι κατάφεραν αντί να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες να φέρουν την τράπεζες στην εξουσία!
Μέσα στο κόμμα και η συντριπτική πλειοψηφία της Κ.Ο. διερωτώνται “ Πόσο ηγέτης μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος στις 7 το βράδυ της Τετάρτης πάει στο προεδρικό για να βγάλει Πετσάλνικο πρωθυπουργό και ο αντίπαλός του του 5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά από 15 ώρες του επιβάλει αυτόν που ο Σαμαράς δεν ήθελε, τον Λ.Παπαδήμο;”.

Στα φιλονεοδημοκρατικά blogs & sites το 98% (!) των αναγνωστών αποδοκιμάζουν με εκφράσεις … καθόλου κολακευτικές τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ πλέον έχει μηδενιστεί η επιρροπή που είχε σε ουδέτερους κομματικά, αλλά αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους. 

Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μέσα στα προσεχή 24ωρα, ζητούν πάνω από 50 βουλευτές, κυρίως υποστηρικτές του Α. Σαμαρά. 
Στην ίδια στιγμή ιι Βρυξέλλες επανήλθαν στο θέμα των γραπτών δεσμεύσεων των αρχηγών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ για τη νέα δανειακή σύμβαση, με την Κομισιόν να διευκρινίζει -μετά την αρχικά ασαφή απάντηση του εκπροσώπου της Ολιβιέ Μπαγί για το θέμα- πως το αίτημα του Eurogroup για την επιστολή «είναι ακόμη σε ισχύ».

«Η προϋπόθεση αυτή [για γραπτές εγγυήσεις] ετέθη από το Eurogroup, και στο μέτρο που αφορά την Κομισιόν, θεωρούμε πως το αίτημα του Eurogroup ισχύει ακόμη» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπή Μπαγί.
Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου στήριξης, ο εκπρόσωπος είχε αναφέρει πως οι Βρυξέλλες αναμένουν «διευκρινίσεις» από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ώστε αμέσως μετά να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
«H απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», είπε ο κ. Μπαγί.
Ο κ. Μπαγί αντικαθιστούσε τον Αμαντέου Αλταφάζ, τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Όλι Ρεν.
Έτσι αυτή την στιγμή ο Α.Σαμαράς με δεδομένες τις τεράστιες πιέσεις που έχει από την βάση του κόμματός του, την Κ.Ο. για την στήριξη του Παπαδήμου, αλλά κυρίως γιατί δέχθηκε όλους τους όρους της τρόϊκας και του Παπαδήμου, τον Παπαδήμο να θέλει να … κυβερνήσει (πρώτη φορά θέλει κάποιος χωρίς να είναι δικτάτορας να θέλει να κυβερνήσει χωρίς να τον έχει ψηφίσει ο λαός) και τις Βρυξέλελς να ζητούν να γίνει δηλωσίας, αλλιώς δεν ξεμπλοκάρουν την 6ης δόση, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Με το ποσοστό του κόμματός του ήδη να έχει αρχίσει να πιέζεται στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. ”την άνοιξη θα είμαστε περίπου στα ίσα με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή γύρω στο 20%” πρόεβλεψε παλιός κοινοβουλευτικός μιλώντας στο defencenet.gr…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: