Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

O Μπουτάρης θα στήσει άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλ.Αριστοτέλους




|
Όχι, δεν το λέμε εμείς, ούτε πιστεύουμε ότι ο Γ.Μπουτάρης θα ταυτιστεί με τους εθνικοπαράφρονες της γείτονος.
Θεωρούμε ότι έχει γίνει κάποια παρεξήγηση. Το λέει το μεγάλο Τουρκικό portal για τον Τουρισμό Tourizmhabercisi.com ("τουριστικά νέα"), που αναδημοσιεύει άρθρο της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας  Habertürk.
Για την ακρίβεια λέει:
Boutaris’in ortaya attığı ‘Ottoman Heritage Tour – Osmanlı Mirası Turu’ projesi kapsamında öncelikle Selanik’te şu anda kültür merkezi olarak kullanılan Osmanlı’dan kalma Yeni Cami gelecek yıl nisan ayına kadar ziyarete açılacak. Bununla birlikte şehirdeki ünlü Aristotales Meydanı civarına bir Atatürk heykeli koyulacak.

Στα πλαίσια του σχεδίου Ottoman Heritage Tour (ξενάγηση Οθωμανικής Κληρονομιάς), ....θα ανοίξει το Γενί τζαμί....... Μαζί με αυτό θα τοποθετηθεί και στην γνωστή πλατεία Αριστέλους,  ένα άγαλμα του Ατατούρκ (Atatürk heykeli).

δείτε και μόνοι σας: http://www.turizmhabercisi.com/?p=29429

και περιμένουμε τις απαντήσεις του Δημάρχου (όχι σε μας -του είμαστε ενοχλητικοί γιατί είμαστε ανεξάρτητοι - αλλά έστω στα ΜΜΕ της πόλης που τον γλείφουν πατόκορφα και τρέχουν ασθμαίνοντας να δώσουν "άρωμα νεωτερισμού" σε κάθε του κουβέντα)


4 σχόλια:

woodiiis είπε...

φαντάζομαι οτι αντίστοιχα θα βάλουν και οι γείτονες άγαλμα του Νικηταρά ή του Κολοκοτρώνη ή του Κανάρη σε κάποια πλατεία της Κωνσταντινούπολης...

Μανώλης είπε...

Γιατί γεννήθηκε ο Νικηταράς, ο Κολοκοτρώνης και ο Κανάρης στη Κωνσταντινούπολη; Ή δε τους φτάνει τους τούρκους η Αγια Σοφιά και το πατριαρχείο για να βγάζουν εκατομύρια ευρώ από τους έλληνες που συρρέουν κάθε χρόνο. Άντε συνέλθετε, εδώ ο κόσμος καίγεται από την ανεργια, και θα διαλέγουμε και τους τουρίστες. Η πόλη έχει εβραϊκή, οθωμανική ιστορία με πολλά κτίρια και χαμάμ. Πρέπει να αναδειχθούν και να προσελκύσουν κόσμο. Εννοείται ότι πολλοί τούρκοι θα ήθελαν να επισκεφτούν την γενέτειρα και το σπίτι του ατατούρκ. Αυτό έχουμε, αυτό δείχνουμε. Αν δε θέλετε, να έρχεστε εσείς διακοπές στη θεσσαλονίκη για να γίνεται τζίρος. Τζάμπα μάγγες, βρε ούστ.

Wolf είπε...

Για αυτό να κάνουμε χαμάμ, να βάλουμε και τα παιδιά μας να κάνουνε "υπηρεσία" εκεί ιδίως τα ανήλικα να ευαρεστήσουμε τοις διαλεχτοί τουρίσται... Βρε δεν πάμε στο Διάολο, λέω εγώ και ο τελευταίος, ας κλείσει την πόρτα...

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος ο Βολφ, ξεφτιλα ο μανωλιος....