Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ, ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ


Κλείνουνε, λέει, οι δυο μεγαλύτερες (στα λόγια να βρισκόμαστε) εφημερίδες της Θεσσαλονίκης  και κάτι τρέχει στα γύφτικα!
Για να κλείσει κάτι, πρωταρχικά πρέπει να είναι ανοιχτό κι απ’ ότι ξέρω εδώ και χρόνια οι εφημερίδες αυτές ουσιαστικά κλειστές είναι!
Εφημερίδες άρτζι–μπούρτζι και λουλάς. Τις αγοράζεις και πέρα από ένα δυο σχόλια και αναλύσεις της δεκάρας, κάτι  υμνολόγια σε ιθαγενείς «σωτήρες», δουλικές  αβάντες στο κόμμα της σοσιαλιστικής βαρβαρότητας και στον «Μεγάλο Στοχαστή», όλα τα άλλα είναι γνωστά, τα έχεις ακούσει στο ραδιόφωνο, τα έχεις δει στην τηλεόραση, τα έχεις διαβάσει στο διαδίκτυο…
Και δεν είναι, ασφαλώς, μόνο οι απολύσεις  και οι βίαιες περιστολές δαπανών λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, ούτε τα εγγενή προβλήματα του κλάδου που οδηγούν τις εφημερίδες αυτές σε κλείσιμο, είναι κυρίως η ποιότητα της δημογραφίας που παράγεται σ’ αυτήν την πόλη. Δημοσιογραφία εις επίπεδο γλάστρας από αυτόπροσδιοριζόμενους  αρθρογράφους, αναλυτές, ρεπόρτερ, σατιρικογράφους και δε συμμαζεύεται… Κολιγιές, κλίκες, κομματικοί αναρριχητές , φιγούρα, μόστρα, κουλτουροπεραντζάδα, δημοσιοσχετισμός, αλμπενί… Όλο λάδι και από τηγανίτα τίποτα!
Γουσίδηδες, Αλεξανδρίδηδες, Σκαμπαρδώνηδες, Φωτόπουλοι και πόσοι άλλοι τζιτζιφιόγκοι του κλάδου που τώρα μου διαφεύγουν… Φωτεινοί φάροι συνοικιακής δημοσιογραφίας του περασμένου αιώνα!
Και έχουν την απαίτηση να πληρώσει ο κοσμάκης για να πληροφορηθεί από τους παπαρολόγους θιασώτες του πνεύματος του «Λεφτά Υπάρχουν» τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής μαφίας που βύθισε την Ελλάδα στην αβεβαιότητα και τους Έλληνες στην οικονομική και ηθική εξαθλίωση… Όσοι είναι μαζί τους είναι φίλοι τους και όσοι  δεν είναι, είναι εχθροί… Πυροβολήστε τους! Έχω ιδία Αλεξανδρι-γουσιδο-σκαμπαρδωνο-φωτοπούλειο εμπειρία…
Ρε, δεν πάτε να κάνετε καμιά άλλη δουλειά για να βγάλετε το ψωμάκι σας…
Άντε, να πηγαίνετε σπιτάκι σας κι αφήστε τις άμοιρες τις εφημερίδες να κλείσουν τα ματάκια τους ήσυχα-ήσυχα…
Άντε μπράβο, τελειωμένοι… 

Χάρρυ Κλυνν

Δεν υπάρχουν σχόλια: