Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο γιος του Λουκάνικου καταθέτει στην επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο (!)



Ως μάρτυρας κλήθηκε να παραστεί στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο γιος του θρυλικού «σκύλου της εξέγερσης», του Λουκάνικου, προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο...
Σκηνές από τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις του 2011-2012, αλλά και ανατριχιαστικά στιγμιότυπα από τις βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, αναβίωσαν σήμερα το πρωί στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.
Κεντρικό πρόσωπο ο Σουβλάκιας, απόγονος του Λουκάνικου, που κλήθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Βίτσα (ύστερα από παρότρυνση της Ζωής Κωνσταντοπούλου), να αφηγηθεί όσα έζησε στα οδοφράγματα, δίπλα στον πατέρα του.
Ο Σουβλάκης θεωρείται μάρτυρας-κλειδί για την εξέλιξη της έρευνας, καθώς έζησε από πρώτο χέρι τη λαϊκή ετυμηγορία της πλατείας και γνωρίζει ποιοι φούσκωσαν το έλλειμμα με στόχο την παράδοση της χώρας στους δανειστές.
Η κατάθεση του συμπαθούς σκύλου έγινε με τη μέθοδο του διπλού «γαβ» (όταν η απάντηση είναι «ναι») και του μονού «γαβ» (όταν η απάντηση είναι όχι). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκύλος απάντησε με δύο «γαβ» όταν ρωτήθηκε κατά πόσο έχει ακούσει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου φούσκωσε επίτηδες το έλλειμμα, ενώ έμεινε χαρακτηριστικά σιωπηλός όταν ρωτήθηκε για τις ευθύνες της περιόδου Καραμανλή. 
Στην επίδειξη μιας κρεμάλας από εκείνη την εποχή, ο γιος του Λουκάνικου άρχισε να κουνάει την ουρά του. Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι για το μνημόνιο ευθύνεται η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, το συμπαθές τετράποδο απάντησε με ένα απειλητικό γρύλισμα, που η επιτροπή εξέλαβε ως «μάλιστα».
* Στην εικόνα γιος του Λουκάνικου φαίνεται ότι έχει κληρονομήσει την εκφραστικότητα του πατέρα του...
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: