Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πολιτική απόφαση από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πολιτική απόφαση από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές: Μισθοί και συντάξεις έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι δόσεων και δανείων - Απορρίφθηκε η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την πολιτική απόφαση, ενώ απέρριψε με ψήφους 95 έναντι 75 και ένα λευκό σειρά τροπολογιών, κυρίως αυτή της Αριστερής Πλατφόρμας.
Στο σχέδιο απόφασης τονίζεται ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και επισημαίνει ότι τέσσερις μήνες τώρα « αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα».
Ωστόσο, σημειώνεται πως το ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα, δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση και προσθέτει ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητά μας η πληρωμή μισθών και συντάξεων


Το σχέδιο απόφασης αναφέρει ότι αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας και υπογραμμίζει ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με την φωτιά».
Επίσης, αναφέρει ότι «αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων και των δανείων».
Απορρίφθηκε η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας
Στο μεταξύ, με 95 ψήφους κατά και 75 υπέρ απερρίφθη η τροπολογία Λαφαζάνη - Ρινάλντι.
Στο κείμενο, που είχε καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα, αναφερόταν:
«Η κυβέρνηση, εφόσον οι "θεσμοί' συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα "πνίξει' τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της». Πηγή
Δημοσίευση σχολίου