Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΞΕΣΠΑΣΜΑ Τσίπρα με ονόματα και διευθύνσεις - Κατονόμασε ΜΜΕ και δημοσιογράφους που έχουν αναλάβει εργολαβικά τις επιθέσεις εναντίον του

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας

Σκληρή επίθεση του πρωθυπουργού στη ΝΔ - «Εμένα οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι του λαού. Δεν είναι ούτε Παπασταύρου, ούτε Χριστοφοράκοι»
«Έχετε ένα σχέδιο: το «βάστα Σόιμπλε». Δεν θα σας βγει», τόνισε στη ΝΔ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ενώ ανακοίνωσε νέο θεσμικό πλαίσιο για τον Τύπο υπό τον όρο ότι θα υπάρχει συμφωνία των κομμάτων. «Οι διαχωριστικές γραμμές έχουν χαραχθεί: εμείς με τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και εσείς με αυτή την αντιαισθητική ελίτ να παλεύετε για την παλινόρθωσή σας», υπογράμμισε.
Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε τις επανειλημμένες αναφορές του προέδρου της ΝΔ στον συνεργάτη του Ν. Καρανίκα λέγοντας ότι «εμένα οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι του λαού. Δεν είναι ούτε Παπασταύρου, ούτε Χριστοδφοράκοι, ούτε αυτωφοράκηδες, ούτε μου έκαναν δώρα. Είναι βαθιά ταξική η αντιπάθεια που βγάζετε».
Ο πρωθυπουργός απάντησε και στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία είχε μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει μία προοδευτική πολιτική. «Ποια είναι αυτή και με ποιους. Προοδευτική πολιτική ήταν αυτή που κάνατε με τη ΝΔ; Η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI; Η ταύτιση με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές; Ότι συγκυβερνούσατε με τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη και ήσασταν μαζί με τον Μπαλτάκο που συνομιλούσε με την Χρυσή Αυγή που χθες πήγε σε σχολεία και τραμπούκισε παιδάκια 10 ετών;», ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας και υπενθύμισε πως «όταν ήρθε η απλή αναλογική το ίδιο νομοσχέδιο που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ στρίψατε «διά του αρραβώνος» και ταυτισθήκατε για άλλη μία φορά με τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη. Εσείς τα δίνετε όλα στον Κ. Μητσοτάκη, ο κόσμος όμως δεν θα σας ακολουθήσει».
Αναφερόμενος στον ΔΟΛ ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν τα Νέα και το Βήμα, όπως και το Έθνος και ο Ελεύθερος Τύπος και παλαιότερα η Ελευθεροτυπία για την οποία δεν άνοιξε μύτη».
«Με εγκαλείτε για τον ΔΟΛ. Γιατί ακριβώς μιλάτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Ποιο είναι το αίτημά σας; Επί 1,5 χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει στην πρώτη σελίδα – από αυτές που έρχεστε εδώ κύριε Μητσοτάκη και τις επιδεικνύετε. Με τα σκίτσα του Αρκά, τους στίχους του Καβάφη και τα πρωτοσέλιδα των Νέων ερχόσαστε εδώ», είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι τα Νέα «έχουν γίνει σαν το άλλο σας αγαπημένο σας φύλλο, του κομιστή, του φίλου σας, του Θέμου Αναστασιάδη, που τον έπιασαν στα σύνορα με χρήματα και ζει στην Ελβετία
Η εφημερίδα με προπηλακίζει δημοσιογραφικά ότι το σπίτι που μένω σε νοίκι είναι από πλειστηριασμό, ότι δίνω ψεύτικα πόθεν έσχες, ότι έχω offshore εταιρείες. Με ποιο σκοπό; Για να κάνω το πολύ απλό, να σηκώσω το τηλέφωνο, όπως οι προηγούμενοι, και να πάρω ένα τραπεζίτη και να πω δώστε δάνεια με αέρα. Δεν το έκανα όμως».
Για την ανάληψη της διαχείρισης του ΔΟΛ από τον Β. Μουλόπουλο επεσήμανε πως «όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από τη δημοσιογραφία στην πολιτική και από την πολιτική στη ΝΔ είναι ελεύθερη αγορά. Όταν το κάνουν δικά μας είναι Βόρεια Κορέα» και ανέφερε ονομαστικά τους Γ. Μιχελάκη, τον γιο Ψυχάρη, την Μ. Σπυράκη και τον Π. Καψή.
«Δεν θα με κατευθύνει καμία πολιτική μανία. Δεν υπάρχει πρωθυπουργός που να δέχθηκε τέτοιο πολιτικό μπούλινγκ. Θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν
Αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να βοηθήσουν να συμβάλλουμε, αλλά μέχρι στιγμής επενδυτές δεν υπάρχουν. Όμως όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση οι τράπεζες δεν θα δώσουν δάνεια με αέρα», είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας «έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε. Αυτό δεν θα γίνει κάτω από το τραπέζι, δεν θα γίνει με συναλλαγή όπως στο παρελθόν. Και γι’ αυτό δεν θα γίνει φωτογραφικά μόνο για ένα συγκρότημα. Και δεν θα γίνει χωρίς την συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων».
Αναφερόμενος στα αγροτικά ο πρωθυπουργός είπε ότι «από τις αρχές του 2015 έχουμε πληρώσεις 3,7 δις για όλους τους τύπους των ενισχύσεων. Τα περισσότερα εκκρεμούσαν από το 2011. Τα 1,6 ήταν πληρωμές του 2016, δηλαδή για πρώτη φορά μία κυβέρνηση πλήρωσε στην ώρα της, εντός του έτους. Πληρώθηκαν ταυτόχρονα 650 εκατ. για δημόσια και ιδιωτικά έργα που εκκρεμούσαν από το 2008 και το 2009. Το διορθώσαμε και αυτό εμείς οι «καταστροφείς». Και εκεί είχατε κηρύξει στάση πληρωμών. Για πρώτη φορά καταβάλλονται 144 εκατ. ευρώ ω αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Τις επόμενες 15 μέρες θα καταβληθούν ως επιστροφή φόρου πετρελαίου πάνω από 160 εκατ. ευρώ. Επίσης η πλειοψηφία των χρημάτων που δόθηκαν με την «13η σύνταξη» κατευθύνθηκε κυρίως στους αγρότες που παίρνουν χαμηλές συντάξεις».
Ακόμη διέψευσε ότι η πλειοψηφία των αγροτών επιβαρύνεται λέγοντας ότι το 85% θα έχει ελάφρυνση. «Σε σύνολο 577.000 δηλώσεων αγροτικού εισοδήματος οι 516.000 δήλωσαν καθαρό εισόδημα έως 5.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι έχουν και αφορολόγητο έως και 9.500 ευρώ ανάλογα με τα τέκνα ελαφρύνεται το 85% του αγροτικού κόσμου» είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «υπάρχει ένα ποσοστό που έχει επιβαρύνσεις. Σ’ αυτή την μειοψηφία του 5% ανήκουν οι μεγαλοεπιδοτούμενοι αγρότες. Γι’ αυτή την μικρή μειοψηφία του αγροτικού κόσμου έρχεστε να μας κουνήσετε το δάχτυλο. Δεν ισχυρίζομαι ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει λόγους να κινητοποιείται, αλλά να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι που καμώνονταν τους εκπροσώπους των αγροτών όταν δίναμε την μάχη της διαπραγμάτευσης μας έλεγαν να υπογράψουμε ότι μας φέρουν».
Ανακοίνωσε ακόμη ότι «τους επόμενους 4 μήνες προκηρύσσονται προγράμματα άνω του 1,5 δις ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Για τους νέους αγρότες είναι 241 εκατ. ευρώ».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: