Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Μην κάνετε ήρωα τον Ψυχάρη

ψυχαρης 

Ο Ψυχάρης αποτελεί την μάστιγα του έθνους.  Ο άνθρωπος που αδίστακτα πλούτισε πάνω στην καταστροφή της Ελλάδας. Για την ακρίβεια το σύστημα Ψυχάρη με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις επιχειρήσεις και την πολιτική, έχει βασικού μερίδιο ευθύνης για την ληστεία του έθνους.

 Είναι φυσιολογική αντίδραση να θες να τον δεις πίσω από τα κάγκελα. Και όλοι περιμένουν από τον ανακριτή που θα τον επισκεφθεί εντός ολίγων ημερών, να διατάξει την προφυλάκιση του. Ε λοιπόν, αυτό θα είναι ένα ολέθριο σφάλμα!  Φανταστείτε το θέαμα ενός Ψυχάρη να σέρνεται λόγω των προβλημάτων υγείας που έχει και να οδηγείται στις φυλακές. Να μετατρέπεται ο θύτης σε θύμα και να παριστάνει τον ήρωα!

Όχι λοιπόν.  Να είναι η πολιτικάντικη ικανοποίηση του «λαϊκού αισθήματος», όπως έγινε και με την υπόθεση Λαυρεντιάδη. Η Δικαιοσύνη οφείλει να επικεντρωθεί στο να γυρίσουν τα κλεμμένα του Ψυχάρη. Αυτά που έχει παρκάρει στην Ελβετία και αλλού. Αυτά που έχει κρύψει πίσω από οφσορ. Και όχι να του βάλει χειροπέδες για 18 μήνες και μετά να βγει έξω κύριος, ήρωας και να απολαμβάνει τα κλοπιμαία.

Η απόφαση του ανακριτή λοιπόν θα πρέπει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Να έχει τους σκληρότερους όλους περιορισμού του εγκληματία, να έχει την απόλυτη, άνευ όρων δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, να έχει πρόνοια και για την κρυμμένη περιουσία σε λογαριασμούς και καταπιστεύματα του εξωτερικού. Αλλά ΟΧΙ προφυλάκιση. Μα δείχνουν οι κάμερες δηλαδή τον ημιπαράλυτο Ψυχάρη να σέρνεται και να παραληρούν για «θηριωδία».

Δεν ισχύει φυσικά το ίδιο για τον υιό Ψυχάρη και όλους τους άλλους που έχουν εμπλοκή σε αυτή την ληστεία κατά του έθνους και είναι μια χαρά στην υγεία τους.

olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: