Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ιδού το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ του Μητσοτάκη-Απαιτεί την μη μονιμοποίηση και απόλυση των συμβασιούχων των Δήμων


Γράφει ο Θοδωρής Ζώτος



Να  βλέπουν οι συνδικαλισταράδες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ,  που πολεμάνε με αθέμιτα μέσα την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για το τι θα συμβεί εάν το κόμμα-δόγμα Σόϊμπλε αναλάβει την εξουσία:
 Απολύσεις στα τυφλά και απ’ όλα έχει το μενού: Σκάνδαλο για τον αρχιερέα των απολύσεων λοιπόν, που βρίσκουν άνθρωποι δουλειές και θα ζούνε αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους.
 Αυτοί είναι οι σημαιοφόροι του νεοφιλελευθερισμού και ας καταλάβουν επιτέλους οι διάφοροι “αγωνιστές” τι τους περιμένει σε περίπτωση που ο εκλεκτός της διαπλοκής αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου.
Φτάνει δε ο Μητσοτάκης σε σημείο,  να χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την μονιμοποίηση σε εργασία ανθρώπων που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί!!!Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός νέου κομματικού – πελατειακού κράτους. Αφορμή για την σφοδρή αντιπαράθεση αποτέλεσε η τροπολογία για τους συμβασιούχους των δήμων, καθώς απαγορεύεται βάσει νόμου στους δήμους να προσβάλλουν με ένδικα μέσα δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν συμβασιούχους για την μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου.
Στη ΝΔ κάνουν λόγο για δημιουργία «πρόθυμου στρατού συμβασιούχων» και τονίζουν πως «προσπαθεί να φτιάξει τον κομματικό στρατό της επαναλαμβάνοντας τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση», εγκαλώντας το Μαξίμου πως προσβλέπει σε εκλογικά οφέλη.
Το θέμα της αναξιοκρατίας σήκωσε ψηλά στην ατζέντα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση την οποία χαρακτήρισε «τεράστιο σκάνδαλο», ενώ δε παρέλειψε να τονίσει πως «φορτώνει το Δημόσιο με πλεονάζον προσωπικό».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: