Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Η δεύτερη μεγάλη ζαριά που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας - Υπογλώσσια θα πάρουν Μητσοτάκης και Σόιμπλε

Ο Αλέξης Τσίπρας

Κι άλλον άσσο τραβάει από το μανίκι του ο Αλέξης Τσίπρας

Δεύτερη... ζαριά, με στόχο την ικανοποίηση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας που ζει σε κατάσταση μεγάλης φτώχειας ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με καλές πηγές, ο Τσίπρας πρόκειται να ανακοινώσει τη χορήγηση επιδόματος 350 ευρώ τον μήνα σε 500.000 οικογένειες ανασφάλιστων –συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν πολύ λίγα ένσημα–, που δεν τους καλύπτει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και γενικά δεν έχουν καμία πηγή εσόδων. Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι καινούργιο. Ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και είχε εφαρμοστεί πιλοτικά σε 23 δήμους. Και τώρα η απόφαση του Μαξίμου είναι να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο ψηφίστηκε τροπολογία από την κυβέρνηση Τσίπρα για την πιλοτική χορήγηση επιδόματος στους ανασφάλιστους σε 30 δήμους. Πρόκειται για τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων (Καματερό), Αιγάλεω, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος, Λαμίας, Βέροιας, Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη), Κιλκίς, Κατερίνης, Ρεθύμνου, Γόρτυνος, Ορεστιάδας, Καβάλας, Άρτας, Ζακύνθου, Λέσβου, Καλαμάτας, Σκιώνης, Καλύμνου, Λέρου, Τρικκαίων, Ελασσόνας, Πύργου, Αιγιαλείας και Καστοριάς και το συνολικό κόστος είναι 68 εκατ. ευρώ. Τώρα το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 900 εκατ. ευρώ και το θέμα είναι από πού θα εξευρεθούν τα χρήματα για να μην υπάρξει νέα παρέμβαση του Σόιμπλε και της παρέας του.
Με την κίνηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί να αλλάξει το κλίμα. Στην κυβέρνηση, εκτός της μεγάλης βοήθειας που θα δοθεί στην κοινωνία, εκτιμούν ότι η χορήγηση αυτού του επιδόματος για όλο τον χρόνο μπορεί να φέρει πίσω κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, οπότε οι εκλογές κάθε άλλο παρά χαμένες θα είναι από την αφετηρία.
Το αν θα φέρει... εξάρες στη νέα ζαριά που έχει αποφασίσει να ρίξει ο πρωθυπουργός εξαρτάται από το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του Βερολίνου.
(Με πληροφορίες από ΠΑΡΟΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: