Ψηφίζεται σήμερα στη βουλή το
νομοσχέδιο για «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού
χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και
τοπικού τύπου, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στις έντυπες εκδόσεις,
δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής
οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.
Χθες ο Νίκος Παππάς κατέθεσε τροπολογία που διατηρεί τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων (400) όλων των ειδικοτήτων, ο οποίος πλέον αποτελεί απαραίτητο όρο για τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών και τους δίνεται χρονικό διάστημα 6 μηνών από την ημέρα αδειοδότησης για τη συμμόρφωσή τους.
Το διάστημα των 6 μηνών δίνεται ως προθεσμία από την ημέρα της αδειοδότησης και για τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό και τις κτιριακές υποδομές.
Παράλληλα, με την τροπολογία προβλέπεται ότι το τίμημα για κάθε τηλεοπτική άδεια μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις.
Θα βάλουμε κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.
Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας τόνισε ότι θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2018, ενώ δεσμεύτηκε για την διασφάλιση τουλάχιστον 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε κάθε κανάλι.
Ο Νίκος Παππάς κάλεσε την αντιπολίτευση να υπερψηφίσουν την τροπολογία για την αδειοδότηση των καναλιών σταθμών, όπως ζήτησε το ΕΣΡ. «Πρέπει να ξεπεράσετε το σοκ από την απόφαση ότι δεν μπορεί να είναι απεριόριστος ο αριθμός των αδειών και ότι θα πρέπει να υπάρξει τίμημα για τις άδειες» είπε και έκανε λόγο για «άναρθρες κραυγές» των κομμάτων για το ζήτημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου