Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟ «ANTINEWS»… ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Ορισμένα  blogs και μέσα σ΄αυτά το έγκυρο και μαχητικό antinews,  ενώ ξεκίνησε καλά, λάμψη φωτός στο Παπανδρεϊκό σκοτάδι, σιγά-σιγά διολίσθησε στην παγίδα της ανερμάτιστης δεξιάς αμετροέπειας.

Επικράτησε ο λεγόμενος «δεξιός ενθουσιασμός» που επικεντρώνεται κυρίως σε ένα «πρόσωπο-σωτήρα» και παραβλέπει την ιδεολογική ραχοκοκαλιά του κόμματος που εκπροσωπεί, την κλασική δεξιά εσωστρέφεια  και τις διαχρονικές οπορτουνιστικές τάσεις που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στο δεξιό χώρο.

Γαντζώθηκε στις φαινομενικά αντιμνημονιακές θέσεις του Α. Σαμαρά παραβλέποντας  το γεγονός της υπερψήφισης μεγάλου αριθμού νομοσχεδίων που προώθησε η κυβέρνηση του τρελοκαταθλιπτικού δωσίλογου και προπαντός παραβλέποντας τις κατ’ επανάληψη κατηγορηματικές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «θα σεβαστούμε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η παρούσα κυβέρνηση!»

Σε τέτοια παράκουση είχε φτάσει ο «Σαμαρικός ενθουσιασμός», που κάθε απόπειρα κριτικής στο χώρο των σχολίων αντιμετωπίζονταν αφ’ υψηλού με τη συνοικιακή ειρωνεία  και το πυρ ομαδόν των χαζοδεξιών επισκεπτών που θεώρησαν  ιδεολογικό καταφύγιό τους τις σελίδες των σχολίων του blog.

Εν πάση περιπτώσει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το antinews  θα μπορούσε να σταθεί καταφύγιο ελπίδας στα πέτρινα χρόνια που θα ακολουθήσουν, ιδιαίτερα τώρα που εξανεμίστηκαν τα αντιμνημονιακά οράματα και μαζί τους εξέπνευσε οριστικά και η μεταπολίτευση, αφού η διάλυση των δύο μεγάλων κόμματων, τουλάχιστον με τη μορφή που τα γνωρίσαμε, απλώς είναι ζήτημα χρόνου...

… Εκτός και αν το blog και ο αγαπητός μου «Factorx» πιστεύει στη νεκρανάσταση του αντιμνημονιακού οράματος που θα φέρει τα πάνω κάτω και θα χαρίσει στον χιλιοπροδομένο  Ελληνικό λαό ελπίδα και αξιοπρέπεια…

Μακάρι… Αλλά θαύματα εδώ και αιώνες, ιδιαίτερα στο χώρο της πολιτικής, έχουν παύσει να γίνονται…

Χάρρυ Κλυνν

1 σχόλιο:

Theoprovlitos είπε...

Σωστο κι αυτο Harry, εχουν και αυτοι τις ιδεοληψιες τους αλλα ασ' τους καλυτερα να ειναι αιθεροβαμονες παρα πουλημενοι.

Εξ αλλου οι συγκεκριμενοι τολμησαν να τα βαλουν και με το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ του Μεσαιου χωρου που κυβερνα διαχρονικα.