Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Το αποτέλεσμα της αποψινής κοινής συνάντησης – σύσκεψης μεταξύ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥκαι ΣΑΜΑΡΑ, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχει ως συνέπεια, εφόσον τελικά ευοδωθεί και προκύψει νέο μικτό κυβερνητικό σχήμα:

Πρώτο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προσγειωθεί ομαλά και με καθόλου μη ευκαταφρόνητη αξίωση για επαναδιεκδίκηση της εξουσίας, όποτε γίνουν εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, εξιλεώνεται από τα σφάλματα της πρόσφατης καταστροφικής πολιτικής του και θα αποδίδει ότι πλέον έχει γίνει και θα γίνει στη κυβέρνηση που θα προκύψει.

Δεύτερο, ο Αντώνης Σαμαράς που κυριολεκτικά “σύρθηκε” σ΄ αυτή τη συνάντηση (και φαινόταν από το ύφος του) θα καταστεί συνυπεύθυνος του προβλήματος και μάλλον δεν θα βγει κερδισμένος κομματικά, διότι θα αρχίσει μια εσωτερική γκρίνια στη ΝΔ.
Η συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, θα χρεωθεί όλα όσα από τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΓΑΠ και για τα οποία θα κληθούν να εφαρμόσουν, εις βάρος του λαού (εφεδρεία δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές μισθών και συντάξεων κλπ).


Τρίτο, τα κόμματα που δεν θα συμμετάσχουν στη κυβέρνηση θα βγουν κερδισμένα, διότι θα έχουν το δικαίωμα να την αντιπολιτεύονται και μάλιστα πολύ σκληρά, “ψαρεύοντας” ψηφοφόρους και από τα δύο μεγάλα, τρόπος του λέγειν, κόμματα.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://zoidosia.blogspot.com/2011/09/blog-post_21.html