Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Μέρκελ – Σαρκοζί χωρίς αναφορά στον Παπανδρέου!


Ο Γάλλος πρόεδρος Νικόλα Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν  έκτακτη συνάντηση με την Ελλάδα αύριο Τετάρτη, για να επισπεύσουν τις διαδικασίες άμεσης εφαρμογής για την διάσωση της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου
Διαβάστε το και στα  αγγλικά αν δεν το προσέξατε ακόμα: French President Nicolas Sarkozy and German Chancellor Angela Merkel will hold an emergency meeting with Greece on Wednesday to push for a quick implementation of Athens’ bailout deal, Sarkozy’s office said on Tuesday.
Πρώτη “είδηση” λοιπόν. Στο τηλεγράφημα δεν αναφέρεται η λέξη “Παπανδρέου”, όπως και στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών στην οποία  συζητήσανε το θέμα που έχει προκύψει λόγω της εξαγγελίας δημοψηφίσματος από την Ελλάδα αναφέρει
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “η Γαλλία και η Γερμανία είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν, μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους τους, την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων στην σύνοδο της 27ης Οκτωβρίου, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.  Η εφαρμογή τους σε συνδυασμό με τα σημερινά δεδομένα είναι πιο επιτακτική από ποτέ”.
Η συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την συνάντηση των ηγετών του G-20 (3-4 Νοεμβρίου) στις Κάννες, κανονίστηκε εσπευσμένα για την Τετάρτη το απόγευμα λόγω του αιφνιδιασμού των ευρωπαίων ηγετών από την απόφαση του Γ.Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
“Η Γαλλία και η Γερμανία είναι πεπεισμένες ότι με αυτή την συμφωνία θα επιτραπεί στην Ελλάδα να ξαναποκτήσει βιώσιμη ανάπτυξη. Σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ, επιδιώκουμε την χαρτογράφηση μίας πορείας η οποία θα πρέπει να συμφωνηθεί  όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να διασφαλιστεί η άμεση εφαρμογή της συγκεκριμένης συμφωνίας», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο δημοψήφισμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις Κάννες γιατί τον κάλεσαν μήπως για να τον δώσουν το βραβείο του χρυσού φοίνικα για την ταινία που έκανε εδώ και δύο χρόνια στην ΧΩΡΑ ΜΑΣ "Ο άρχοντας του σκότους"