Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

«Μαγειρεύεται» η κυβέρνηση στο Μαξίμου



Με συμμετοχική διαδικασία συνεχίζεται το απόγευμα της Πέμπτης η ζύμωση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών και του νέου πρωθυπουργού για την εξεύρεση της ενδεδειγμένης «αλχημείας» ώστε να σχηματιστεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το απόγευμα ζητήθηκε από την Δημοκρατική Αριστερά να συζητήσει το ενδεχόμενος συμμετοχής του κόμματος στις διεργασίες.

Κύκλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλώντας στην «zougla.gr» άφησαν να εννοηθεί ότι μετά από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα όργανα του κόμματος υπερίσχυσε η άποψη της μη συμμετοχής ή εμπλοκής σε αυτές τις διαδικασίες. Επίσης φαίνεται πως υπερίσχυσε και η τάση να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση ούτε να δηλώσουν παρών οι βουλευτές της Δημοκρατικές Αριστεράς αλλά να καταψηφίσουν την νέα κυβέρνηση.

Είναι προφανές πως αντίστοιχη επικοινωνία υπήρξε και με την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Κατά πληροφορίες τώρα, σημαντικοί υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης παραμένουν στη θέση τους. Τέσσερεις με πέντε υπουργοί αντικαθίστανται. Στη Νέα Δημοκρατία μιλούν για τέσσερα στελέχη του κόμματος τα οποία θα συμμετέχουν στη κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής. Άγνωστη παραμένει και η μορφή που θα λάβει η συνεργασία του ΛΑ.Ο.Σ. με το κυβερνητικό σχήμα. Γίνεται λόγος για τρία στελέχη του κόμματος που θα επιστρατευθούν προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και σε αυτήν την περίπτωση τίποτε δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Τι ανέφερε ο νέος πρωθυπουργός κάτα την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο


Το πλαίσιο αρχών της κυβέρνησής του ανέφερε λίγο μετά τις 15:00 ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Κατά την αποχώρηση του από το Προεδρικό Μέγαρο ο νέος πρωθυπουργός ανέφερε πως θα κινηθεί εντός των πλαισίων των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και των εφαρμοστικών νόμων που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Υπενθύμισε πως κατά την μεγαλύτερη περίοδο της ζωής του ασχολήθηκε με την εφαρμογή οικονομικών πολιτικών ξεκαθαρίζοντας το αυστηρά τεχνοκρατικό πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί και το οποίοι χαρακτηρίζεται από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ευρωζώνη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και η Κομισιόν. Αυτά επί της ουσίας επιχείρησε με τη δήλωσή του να ξεκαθαρίσει ο νέος πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο στις 14:00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: