Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ολαταχώς για λύση Παπαδήμου. Ολες οι εξελίξεις

 
12:10 Άλλαξε το πρόγραμμά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ενώ επρόκειτο να μεταβεί στην Χίο για ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη, αποφασίστηκε να μείνει στην Αθήνα. Προφανώς αναμένει και αυτός να ορκίσει το νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση, όπως άλλωστε προστάζει και ο θεσμικός του ρόλος.
12:07 Έφτασε το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου στο Προεδρικό Μέγαρο.
12:02 Έχει ξεκινήσει από το σπίτι του ο Λουκάς Παπαδήμος. Πανδαιμόνιο έξω από το Προεδρικό, όπου τον περιμένουν δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία.
12:00 Εκλήθη στο Προεδρικό ο Λουκάς Παπαδήμος. Περιμένουμε πλέον τις επίσημες ανακοινώσεις.

11:43 Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας, βγήκαν από την αίθουσα με τους πρακτικογράφους και μεταφέρθηκαν σε διπλανή αίθουσα. Ή ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ή θέλουν να μιλήσουν χωρίς πρακτικογράφους. Κορυφώνεται η αγωνία για το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

10:38 Η τελική πράξη του δράματος που ξεκίνησε από την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου είπε τη λέξη "δημοψήφισμα" παίζεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Όλα δείχνουν Παπαδήμο, αλλά με όσα έχουμε ζήσει τις τελευταίες ημέρες, καλό είναι να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση και να δούμε γραμμένο το όνομά του.
09:58 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς
 09:46 Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
09.40: Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η άφιξη των τριών υπολοίπων πολιτικών αρχηγών και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ελπίζουν σε σωτήρια συμφωνία.
09.28: Έφτασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο.
09.27: Έγγραφο του Wikileaks που δημοσιεύεται στη Die Welt αποκαλύπτει τη "φοβερή άγνοια και λανθασμένες εκτιμήσεις" της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, τo χειμώνα του 2010.
09.19: Καταιγισμός πληροφοριών στον απόηχο των συνεχών διαπραγματεύσεων μεταξύ των τριών ισχυρών ανδρών. Επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ της ΝΕΤ η τηλεφωνική συνομιλία αργά το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ Σαμαρά και Παπαδήμου. "Δεν έθεσε όρους στο τραπέζι ο Λ. Παπαδήμος", σύμφωνα με......
δημοσιογράφο στη ΝΕΤ η νεώτερη πληροφορία.
09.12: Δεν έχει μεταβεί ακόμα ο Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει της πολύ κρίσιμης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη που έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 σήμερα το πρωί.
09.07: Δεν επιβεβαιώνεται από τα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Λουκά Παπαδήμου αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: