Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Για πόσο μπούφους μας περνάει ο κ. Παπανδρέου;

Αυτήν την ώρα Μέρκελ και Σαρκοζί ανακοινώνουν ότι:

1. Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα εάν θα γίνει, θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου.
2. Η 6η δόση θα εκταμιευθεί μετά το Δημοψήφισμα και μόνο φυσικά το αποτέλεσμά του είναι θετικό!
3. Το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός θα είναι το εξής απλό: ναι ή όχι στο ευρώ;
4. Η ελληνική Βουλή θα πρέπει νωρίτερα να κυρώσει τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου...
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι δανειστές μας μάς λένε ότι θα χρεοκοπήσουμε εάν πούμε όχι στο ευρώ, ότι θα...
πτωχεύσουμε. Λες και εμείς ποτέ ταλαντευτήκαμε σε αυτό το θέμα. Λες και εμείς εγείραμε ποτέ τέτοιο θέμα. Λες και εμείς, όλοι οι έλληνες πολίτες δεν υπομένουμε τα πάνδεινα μέσα από μία πρωτοφανή λιτότητα μόνο και μόνο για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη...

Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη διαστρέβλωση των πάντων. Ο Παπανδρέου κάνει ένα δημοψήφισμα το οποίο κανείς δεν του ζήτησε και διαμορφώνει με τέτοιο διαστρεβλωτικό τρόπο το ερώτημα μόνο και μόνο για να αποσπάσει ένα μεγαλοπρεπές "ναι" από τον ελληνικό λαό... Το οποίο "ναι" θα χρησιμοποιήσει, όχι φυσικά για να πιστοποιήσει και να επαναβεβαιώσει τη δεδομένη ευρωπαϊκή στάση των Ελλήνων, αλλά για να το ταυτίσει με την αποδοχή της κυβέρνησής του...
Τέτοιους αριβισμούς είχαμε χρόνια να δούμε. Οι πρόγονοι του κ. Παπανδρέου (οικογενειακοί και πολιτικοί) όταν έβλεπαν ότι χάνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και την εκλογική ήττα να πλησιάσει άλλαζαν εκλογικούς νόμους, έβαζαν μειονοτικά κόμματα στη Βουλή, μόνο και μόνο για να κόψουν έδρες από τους αντιπάλους τους ή έβαφαν τα ψηφοδέλτια μπλε και κίτρινα για να τα διακρίνουν από μακρυά με δυνατούς προβολείς... Ο ίδιος σήμερα για να μείνει γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα βάζει ανύπαρκτα ζητήματα, διαστρέφουν την πραγματικότητα και παίρνει τη σωστή απάντηση με το λάθος ερώτημα...
Η άθλια μεθόδευσή του ήταν πρωτοφανής: αρχικά έκρυψε τα σχέδια του από τους ξένους ηγέτες, προφανώς για να τους αιφνιδιάσει. Μετά είπε ψέμματα, ότι δήθεν τους είχε ενημερώσει. Αυτός επέμεινε στα ψέμματά του ακόμη και όταν οι ίδιοι οι ηγέτες τον διέψευσαν! Μετά ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρότασή του, ενώ, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι υπουργοί, υπήρχαν εντονότατες διαφωνίες και δεν τέθηκε θέμα έγκρισης! Την ίδια στιγμή είπε ψέμματα και για το ερώτημα του Δημοψηφίσματος, που το συνέδεσε με την έγκριση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, όπως άλλωστε έλεγαν, όλη μέρα χτες, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο αναπληρωτής του, που είχαν πάρει από το πρωί σβάρνα τα κανάλια... Στις Κάνες ο κ. Παπανδρέου έκανε μία μεγάλη κωλοτούμπα και αποδέχθηκε το ερώτημα όπως οι ξένοι το είχαν περιγράψει από νωρίς το πρωί (ναι ή όχι στο ευρώ), για προφανείς ποταπούς και μικροκομματικούς λόγους...
Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος! Ποντάρει στο φόβο (τον τρόμο καλύτερα) των ξένων ηγετών μπροστά σε μία ελληνική χρεοκοπία, όχι για να πετύχει καλύτερους όρους για τους έλληνες πολίτες αλλά για να μείνει στην καρέκλα του ακόμη 1-2 μήνες!

taxalia

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ότι και εάν μας παρουσιάζουν στην σκηνή οι οσκαρικού επιπέδου Ευρωπαίοι ηθοποιοί (Σαρκοζί,Μέρκελ κλπ),στην ουσία εκείνος εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία το σχέδιο της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ενσωμάτωσης της Ελλάδος και χωρίς καμία δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής, στην ευρωζώνη.
Και σε αυτό το σχέδιο, πιστέψατε με, δεν έχουν σημασία κόμματα κοινοβούλια, δημοκρατίες και εθνικές ανεξαρτησίες. Σημασία έχει η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.
Και εξηγούμαι.
Αν συνενώσουμε τα κομμάτια του παζλ, έχουμε μια καθαρή εικόνα.
Στις 26 Οκτωβρίου μετά από μια θρυλερική σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες αποφασίζεται το κούρεμα του Ελληνικού χρέους κατά 50%.
Στις 28 Οκτωβρίου ξεσπούν επεισόδια στις περισσότερες πόλεις της χώρας με αποκορύφωμα την αναγκαστική αποχώρηση του προέδρου της δημοκρατίας και την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
Στις 31 Οκτωβρίου αργά το βράδυ, ο Παπανδρέου ανακοινώνει την απόφασή του βόμβα να γίνει δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας των Βρυξελλών για το κούρεμα, αφνιδιάζοντας τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Την επόμενη μέρα, με συνοπτικές διαδικασίες, αλλάζουν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και γίνεται χαμός στα διεθνή χρηματιστήρια ενώ, συσσωμή η ευρωπαϊκή ηγεσία δηλώνει «έκπληκτη» και «αφνιαδιασμένη».
Και φτάνουμε στην 2α Νοεμβρίου,όπου το «κακό παιδί», ο «τρελός» Γ.Παπανδρέου μεταβαίνει στις Κάννες για να συμμετάσχει στην τελευταία πράξη της θεατρικής παράστασης, για να πάρει την εντολή να κάνει δημοψήφισμα με το ερώτημα: ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΉ και ταυτόχρονα αναστέλλεται η εκταμίευση της αναγκαίας πλέον 6 δόσης μέχρι να επικυρωθεί η συμφωνία των Βρυξελλών.
Που καταλήγουμε;
Μα φυσικά στο εδω και πολύ καιρό αίτημα για ευρεία πολιτική συναίνεση του πολιτικού κατεστημένου της χώρας,στην πιστή εφαρμογή των πολιτικών της ευρωζώνης.
Τώρα, το μεγάλο διακύβευμα, είναι η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ. Και σε αυτό ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.
Τώρα, θα συγκροτηθεί «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» που θα αναλάβει την επικύρωση του κουρέματος κάτω από την πίεση του οικονομικού στραγγαλισμού, και οι εθνικοί προδότες γίναμε όλοι εμείς,οι αρνητές του ευρώ,του μνημονίου,του μεσοπρόθεσμου κλπ.
Τώρα η χώρα, όπως κάποτε αντιμετώπιζε τον «κομμουνιστικό κίνδυνο», αντιμετωπίζει τον αντιευρωπαϊκό αντιμνημονιακό κίνδυνο.
Έτσι λοιπόν, τώρα θα γεμίσουν τα ξερονήσια από αγανακτισμένους και αντιμνημονιακούς εκτός και αν κάνουν δήλωση ευρωφροσύνης.
Και θυμηθήτε με σε τούτο:
Η αντιευρωπαϊκή στάση θα τιμωρείται ως ιδιώνυμο αδίκημα...

Μπράβο κύριε Παπανδρέου!
Κατάφερες να μας κάνεις επαρχία με τον πλέον μαγικό τρόπο.