Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Γιούνκερ: Η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει 3 δισ. ευρώ




Γιούνκερ: Η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει 3 δισ. ευρώ

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν απέκλεισε κατηγορηματικά με συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, παρά τη σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle η ελληνική κυβέρνηση «μπορεί να λάβει μόνο αυτή τη χρονιά έως και τρία δισ. ευρώ», δήλωσε επίσης ο κ. Γιούνκερ.
Αναφερόμενος στο επενδυτικό πρόγραμμα της Κομισιόν, το επονομαζόμενο «Σχέδιο Γιούνκερ», τόνισε ότι με αυτό επιδιώκεται η προσέλκυση επενδύσεων συνολικού ύψους 315 δισ. ευρώ, ώστε με βάση το τρίπτυχο «δημοσιονομικής υπευθυνότητας, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων» να καταστεί δυνατή η κάλυψη ενός επενδυτικού κενού εκατοντάδων δισ. ευρώ στην Ευρώπη, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες στα νομοθετικά όργανα, ώστε μέχρι το προσεχές καλοκαίρι να είναι εφικτή η εκταμίευση χρημάτων για τα πρώτα έργα.
Κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «μπορεί να λάβει μόνο αυτή τη χρονιά έως και τρία δισ. ευρώ, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση -και χωρίς ορθή υποβολή αίτησης- θα μπορούσαν να χαθούν».
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξήρε το έργο της Task Force που συστάθηκε πριν από περίπου ένα μήνα υπό τη διεύθυνση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις προκειμένου «να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπάρχοντες πόρους της ΕΕ».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: