Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Φαντάσματα 404 οργανισμοί στο Δημόσιο! Καταλαβες γιατι έριξαν τον Καραμανλή και ποιους κάλυπταν οι Σαμαροβενιζελοι;

14_february_2009«Καταγγέλουν» οι νεοφιλελέ Μητσοτάκιδες και Γεωργιάδης για Κρατισμό την νεα κυβέρνηση, αλλά για 5 χρόνια απέλυσαν μονο τις καθαρίστριες, για το καλό των εργολάβων καθαρισμού και «ξέχασαν» το κομματικό κράτος  τους…. Από όλες τις «δεσμεύσεις» των μνημονίων όπως μειώσεις μισθών, εργασιακή ζούγκλα, επίθεση στους μικρομεσαίους, καταστροφή των γαλακτοπαραγωγών, διαπλοκή με Πακιστανικές φαρμακοβιομηχανίες, απολύσεις  κτλ «ξεχασαν» από το 2011 μια δέσμευση που αφορούσε το κομματικό Κράτος, που το 2009 είχε προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει ο Καραμανλής (φώτο)

Φαντάσματα 404 οργανισμοί στο Δημόσιο

Σε καθεστώς αδιαφάνειας και με άγνωστο αριθμό εργαζομένων εξακολουθούν να λειτουργούν 404 οργανισμοί και φορείς του ευρύτερου δημοσίου.
Οι παρεμβάσεις στο μισθολόγιο του Δημοσίου αλλά και η δημιουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών τα προηγούμενα χρόνια δεν κατάφεραν να σταματήσουν φαινόμενα αυθαιρεσίας στις απολαβές σε συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», συνολικά 404 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν έχουν απογραφεί, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η κεντρική διοίκηση τον αριθμό των εργαζομένων τους αλλά και το σύνολο των αποδοχών τους.
Η μη απογραφή των 404 ΝΠΙΔ εμπεριέχει στοιχεία παρατυπίας, καθώς στο παρελθόν έχουν τεθεί αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την καταγραφή τους, τα οποία έχουν παραβιάσει οι διοικήσεις, ενώ παράλληλα δεν πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών όπως ισχύει για το σύνολο των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστός ούτε ο αριθμός των εργαζομένων ούτε το ύψος των αποδοχών τους.
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των αποδοχών του συνόλου των υπαλλήλων στο Δημόσιο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας από το 2011. Πηγή
Δημοσίευση σχολίου