«Σε τέτοιες εποχές δύσκολες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από  άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής» υπογράμμισε  η Όλγα Γεροβασίλη ανακοινώνοντας επίσημα την αποπομπή της Κ.Σαββαΐδου από την θέση της ΓΓΔΕ .
Επίσης, συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να «ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και που αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής.
«Το υπουργικό συμβούλιο ομόφωνα έκανε δεκτή την εισήγηση του υπ. Οικονομικών να παυθεί από τα καθήκοντά της η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Σαββαϊδου" δήλωσε η Ο.Γεροβασίλη επισημαίνοντας ότι  «υπάρχουν νόμοι, κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν.»
Ερωτηθείσα αν θα υπάρχει ένα κενό μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης, απάντησε ότι θα λυθούν όλα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. «Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Και η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ομοφώνως, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή», υπογράμμισε απαντώντας κατά πόσο μπορεί να πάρει η κυβέρνηση μία τέτοια απόφαση,

Την εισήγηση για την αποπομπή της έκανε ο αρμόδιος υπουργός Ευκ. Τσακαλώτος και το κλίμα για την Κ. Σαββαΐδου στο υπουργικό συμβούλιο ήταν εντελώς αρνητικό.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τον προϊστάμενό της υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επικοινωνήσει μαζί της και να της ζητήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση, μετά την δημοσιοποίηση των δικαστικών εκκρεμοτήτων της Κ.Σαββαΐδου
«Σε τόσο κρίσιμες στιγμές δεν ήταν δυνατόν να υπάρχουν σκιές για κάποιον που είναι σε μια τόσο κρίσιμη θέση» σχολίαζαν τότε οι κυβερνητικοί κύκλοι, με την προσθήκη ότι η κ. Σαββαΐδου παραιτούμενη θα είχε την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά της.

Όμως η Κ.Σαββαΐδου με μακροσκελή επιστολή της δήλωνε ότι δεν θα παραιτηθεί χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες που της αποδίδονται ως "αβάσιμες".