Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Συνεχίζονται οι συζητήσεις του Brussels Group

Συνεχίζονται οι συζητήσεις του Brussels Group

Πιθανή είναι η παράταση των συνεδριάσεων του Brussels Group έως και την Κυριακή.
Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν σήμερα Παρασκευή 1η Μαίου 2015, οι οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών, σε επίπεδο Brussels Group.
Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, οι σημερινές συνεδριάσεις αφορούσαν σε θέματα ενέργειας, φορολογίας και πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

Οι συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες ως αύριο Σάββατο 2 Μαίου, χωρίς να αποκλείεται η παράτασή τους κατά μία ημέρα.
Τσίπρας: Αισιόδοξος για συμφωνία χωρίς παρέκκλιση απο τις κόκκινες γραμμές 
Υπενθυμίζεται ότι χθες, 30 Απριλίου 2015, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και μάλιστα σε σύντομο διάστημα, τονίζοντας ότι η συμφωνία δεν θα παρεκκλίνει από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.
«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Θετικά μηνύματα απο τους Ευρωπαίους αξιωματούχους
Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο σήμερα Παρασκευή 1η Μαίου ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην ολλανδική Βουλή επεσήμανε ότι στο Brussels Group γίνονται «σοβαρές συζητήσεις» αναφορικά με τη χώρα μας, τη στιγμή που εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε πως στόχος είναι να υπάρξει μια «γερή συμφωνία» με την Ελλάδα, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.
Βελτίωση του κλίματος βλέπουν Ευρωπαίοι σχολιαστές 
Θετική εικόνα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές καταγράφουν έντυπα και ιστοσελίδες στην Ευρώπη.
Μεταξύ άλλων, στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics φιλοξενείται ρεπορτάζ με τίτλο «Ελλάδα: Η ατμόσφαιρα βελτιώνεται» και υπότιτλο «Η Επιτροπή απελευθερώνει 183 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία».
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι οι δανειστές της χώρας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι.
Θετικό είναι και το δημοσίευμα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe με τίτλο «Ελλάδα: Η Επιτροπή χαιρετίζει το νέο εποικοδομητικό πνεύμα στις συζητήσεις».
Δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EUObserver με τίτλο «Η νέα ελληνική ομάδα στις Βρυξέλλες για τις συνομιλίες διάσωσης», αναφέρεται στο νέο κύκλο συνομιλιών που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 29 Απριλίου στο πλαίσιο του Brussels Group. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: