Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016




Ανασχηματισμός ΝΔ: Τσίπρας για 10 χρόνια (τουλάχιστον)

Αθηναίοι, προσοχή, μη κατεβείτε σήμερα στο Σύνταγμα. Θα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση. Πλήθη Ελλήνων, Νεοδημοκρατών και μη, βγήκαν να πανηγυρίσουν για την... σκιώδη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενθουσιασμός σε όλη την Ελλάδα για την κυβέρνηση της... πεδιάδας, κι όχι του βουνού. Μάχιμοι οι νέοι σκιώδεις υπουργοί θα δώσουν τον καλό αγώνα για να ανατραπεί η κυβέρνηση Τσίπρα.
Κι αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει και γι' αυτό σπεύδει μαζικά στην πλατεία Συντάγματος. Ελπίζουμε μόνο μην πάει και στην πλατεία... Κλαυθμώνος, εκεί που κάποτε έπεφτε πολύ... κλάμα.
Η «κυβέρνηση» Κυριάκου, προάγγελος για το ποιοι θα κυβερνήσουν όταν η ΝΔ έλθει στην εξουσία, είναι σύμφωνα με την Πειραιώς ένα σχήμα μάχης που θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την πιθανότητα εκλογών. Με τις αποφάσεις του ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει γερό... πρέσινγκ στους υπουργούς του Τσίπρα και αν τα καταφέρει να πάει σε pick and roll. Πολύ μπάσκετ βλέπει ο πρόεδρος γι' αυτό έβαλε κι έναν... ψηλό σε ρόλο σέντερ, να καρφώνει τα καλάθια του αντιπάλου. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην μπασκετμπολίστα Βασίλη Κικίλια ο οποίος προφανώς εκτιμήθηκε ότι έχει ευφράδεια και ευστροφία για να αντεπεξέλθει στα καθημερινά καθήκοντα του «σκιώδους» κυβερνητικού εκπροσώπου.
Αν και γι' αυτόν το ρόλο μάλλον πλέι μέικερ χρειαζόταν για να μοιράζει τη μπάλα. Θα κριθεί στο άτυπο debate με τον Τζανακόπουλο ο οποίος δείχνει να αντεπεξέρχεται με επιτυχία. Διότι ο ρόλος αυτός θέλει και λίγη... αλητεία με την καλή έννοια που λέει και ο Ψινάκης. Παρεμπιπτόντως, πώς τους ξέφυγε ο Ηλίας και δεν τον έκαναν τομεάρχη;
Αν κρίνουμε από τον ανασχηματισμό του Κυριάκου, οι θέσεις που μοιράστηκαν θα είναι και τα αντίστοιχα υπουργεία που θα καταλάβουν τα στελέχη. Π.χ. αν πιστεύαμε ότι η Ντόρα η Εξερευνήτριαθα αναλάμβανε το υπουργείο Εξωτερικών γελαστήκαμε. Τσαρίνα της οικονομίας την έκανε ο αδερφός, μιας και λέγαμε ότι δεν υπάρχουν οικονομικά μυαλά για να αναλάβουν το δύσκολο ρόλο της... αντικατάστασης του Τσακαλώτου.
Την ψηφιακή πολιτική, δηλαδή το φόβητρο του Παππά τον αναλαμβάνει η... Σαμαρικιά Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ το αντίπαλον δέος του Πανούλη του ακομβίωτου το αναλαμβάνει ο Άδωνις. Ο Βορίδης πάει στο εσωτερικών ενώ το Εξωτερικών το παίρνει ο Κουμουτσάκος που... υποβαθμίστηκε διά της αναβαθμίσεως, όπως κάνουν όλοι οι καλοί πρωθυπουργοί, κανονικοί και σκιώδεις.
Ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση στο Μεταφορών του Κώστα του Καραμανλή (βεβαίως όχι του... ξεκούραστου, του άλλου) μιας και πρόκειται για μια άσκηση ισορροπίας. Δεν έχει νόημα να πούμε όλα τα ονόματα, όμως πρέπει να εστιάσουμε σε ορισμένα κύρια θέματα.
Το πρώτο είναι ότι η «κυβέρνηση» Μητσοτάκη βρίθει... Σαμαρικών. Όλοι οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ πήραν θέσεις στο νέο σχήμα και προφανώς θα πάρουν άμποτε και στη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Για ξεκάρφωμα έχουν επιλεγεί μερικοί Καραμανλικοί και δύο – τρεις χωρίς ουσιαστική ταυτότητα.
Το δεύτερο είναι ότι απομακρύνονται οι «ενοχλητικές» φωνές. Όπως του Άδωνι π.χ. που ήταν και ο μόνος που έκανε σκληρή αντιπολίτευση. Γιατί το να γίνεσαι σκιά ενός ανύπαρκτου υπουργού όπως ο Καμμένος μάλλον με... μετάθεση στην παραμεθόριο μοιάζει.
Επίσης, το να εμπιστευτείς στον Θεοδωρικάκο τον πολιτικό σχεδιασμό και την επικοινωνίας του κόμματος έχει κι ένα ρίσκο. Ο γκαλοπολόγος, μόνιμος υπάλληλος του Mega και του Καλογρίτσα, δεν φημίζεται για το... στρατηγικό σχέδιό του, αλλά εν πάση περιπτώσει ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία.
Όπως και στους άλλους βεβαίως, όμως, πολύ φοβούμαστε ότι χωρίς ανανέωση, χωρίς νέα πρόσωπα και με πρώτες «μούρες» την Ντόρα, τον Βορίδη, τον Σταϊκούρα και την Άννα – Μισέλ, ο Αλέξης θα κυβερνά για καμιά δεκαετία ακόμη και οι νέοι της ΝΔ θα γεράσουν περιμένοντας τις πρόωρες εκλογές.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: