Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ο Μπακογιάννης πουλά φιλοσοφία την ώρα που ο Μαρτίνης απολογείται για 8,000 νοσηλείες επωνύμων (και πρωθυπουργών) που φόρτωσε στον Ελληνικό λαό!

img_5206
 img_2040

Σε νέα απολογία για απιστία στην υπηρεσία αναμένεται να κληθεί το προσεχές διάστημα ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης. Αυτή τη φορά στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή Διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη μπήκαν τα «δώρα» του κ. Μαρτίνη, υπό τη μορφή… νοσηλίων και αφορούν στην τριετία 2007-10, κατά την οποία ο πρώην διοικητής χορήγησε έκπτωση που αγγίζει το 100%.
Τα «κερασμένα» νοσήλια δόθηκαν σε περίπου 8.000 άτομα και προκάλεσαν, σύμφωνα με την δικαστική έρευνα και το πόρισμα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.
Πρόκειται για χρήματα που φέρονται να δαπανήθηκαν προκειμένου να νοσηλευθούν στο Ερρίκος Ντυνάν σειρά γνωστών και μη προσώπων, τα οποία όμως δεν κατέβαλαν τελικά τα αντίστοιχα ποσά για τις παροχές που δέχθηκαν.
Ο άλλοτε κραταιός άνδρας του Ιδρύματος φέρεται να αξιοποίησε την έκπτωση που προέβλεπε το καταστατικό του Ιδρύματος μόνο για αναξιοπαθούντες, προκειμένου να εξυπηρετήσει γνωστούς και φίλους.
Και βεβαίως είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο κ. Μαρτίνης «κερνούσε» νοσήλια για να κάνει δημόσιες σχέσεις, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούσε στο δημόσιο.
Ανάμεσα στους χιλιάδες τυχερούς που απήλαυσαν τη δωρεάν νοσηλεία βρίσκονται τρεις πρώην πρωθυπουργοί, οι σύζυγοί τους, η μητέρα ενός πρώην πρωθυπουργού, υπουργοί και βουλευτές, εκδότες, άνθρωποι της τέχνης, πρώην γενικοί γραμματείς Υπουργείων, αλλά και το ίδιο το ζεύγος Μαρτίνη!
Ενδεικτική είναι η περίπτωση νοσηλείας πρώην πρωθυπουργού, η οποία κόστισε 9.000 ευρώ. Όμως, χορηγήθηκε έκπτωση 8.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο καλύφθηκε από το ασφαλιστικό ταμείο! Της ίδιας αντιμετώπισης «έτυχε» και η σύζυγός του, η νοσηλεία της οποίας κόστισε 100.000 ευρώ, χορηγήθηκε έκπτωση 90.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το ταμείο. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η έκπτωση που χορηγήθηκε σε γνωστό σκηνοθέτη, η νοσηλεία του οποίου ανήλθε στα 67.000 ευρώ. Σημειώνεται, ότι από 15.592 πρόσωπα στα οποία δόθηκε έκπτωση την επίμαχη τριετία, επαρκή στοιχεία που καθιστούν δυνατό τον εντοπισμό τους έχουν καταχωρηθεί μόνο για 8.106.
Παράλληλα, προς ολοκλήρωση βαίνει και η βασική υπόθεση του πολύπαθου Ερρίκος Ντυνάν, που οδήγησε τον Ανδρέα Μαρτίνη στη φυλακή. Πρόκειται για την υπόθεση δωροδοκίας του με 3,1 εκατ. γερμανικά μάρκα από τη γερμανική εταιρεία «Hospitalia». Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για κλήτευση νέων κατηγορουμένων από τον ανακριτή. Ειδικότερα, γίνεται αναφορά σε ένα πρόσωπο που αναζητείται στο εξωτερικό για την εμπλοκή του στην υπόθεση.
Βεβαίως, οι συγκεκριμένες υποθέσεις είναι μόλις ένα ελάχιστο μέρος, από τα σκάνδαλα της διοίκησης Μαρτίνη στο Ερρίκος Ντυνάν και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Το Newsbomb.gr έχει αναδείξει με συνεχή αποκαλυπτικά ρεπορτάζ πώς ο Ανδρέας Μαρτίνης οδήγησε το Σωματείο με το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο στο χείλος της κατάρρευσης και το νοσηλευτικό ίδρυμα στη χρεοκοπία, με αποκορύφωμα τον σκανδαλώδη εκπλειστηριασμό του. Οι εισαγγελείς θα πρέπει να εγκύψουν και στην υπόθεση του εκπλειστηριασμού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με τον οποίο χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ «σβήστηκαν» εν μία νυκτί, φορτώνοντας «φέσια» σε εργαζόμενους, δημόσια ταμεία και προμηθευτές. Άλλωστε, το άνοιγμα και αυτής της υπόθεσης είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει κάποια εξέλιξη, με τη Δικαιοσύνη να χρειάζεται, ενδεχομένως, να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες

Πληροφορίες από το newsbomb.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: