Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ!

img_2376

Όπως αποκαλύψαμε σήμερα, ο ΠτΔ κατά την συνάντηση του με τον Κερέ της ΕΚΤ, τόνισε: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Αμέσως μετά σε πρωτοφανή σύμπνοια με τον Έλληνα ΠτΔ, ο Ντράγκι δήλωσε: Προς όφελος της ευρωζώνης η διευθέτηση του ελληνικού χρέους!!

Επιβεβαιώνοντας αυτά που γράφαμε για πλήρη συνεννόηση και συμφωνία Παυλόπουλου – Ντράγκι

Είναι προς όφελος της ευρωζώνης να υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι μιλώντας ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, ο Μ. Ντράγκι υπογράμμισε πως «εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» και είναι «προς όφελος της ευρωζώνης στο σύνολό της και της Ελλάδας να βρεθεί μια διαρκής λύση που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Επιπλέον, ανέφερε πως στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου «προετοιμάστηκε το πρώτο πακέτο των μέτρων», σημειώνοντας πως αναμένει μια συμφωνία γι’ αυτά στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, τον Δεκέμβριο.

«Προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να επαναφέρει πλήρως την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα της δυναμικής του δημόσιου χρέους και να αντιμετωπίζει τους βασικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα», κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Σημαντικό να μην χαθεί το «μομέντουμ»

Κληθείς από τον αντιπρόεδρο του Eυρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, να σχολιάσει ορισμένες δηλώσεις ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος μπορεί να καθυστερήσει έως και δύο χρόνια, ο Μ.Ντράγκι απάντησε πως «ο ελληνικός λαός έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους μήνες» και ότι «είναι πολύ σημαντικό να μη διαταραχθεί αυτή η πρόοδος».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», σημειώνοντας πως «υπάρχουν καλές προοπτικές γι’ αυτό».

«Είναι σημαντικό να μη χαθεί το μομέντουμ», κατέληξε ο Μ.Ντράγκι.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε νωρίτερα σε οικονομικό συνέδριο στην Αθήνα ότι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ενώ οι συζητήσεις για τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα αναμένονται για αργότερα.

Τα νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι απαραίτητα προκειμένου η χώρα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επανέλθει στις αγορές μέχρι τις αρχές του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: