Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Όταν το έθνος είναι αρραγές δεν έχει να φοβάται τίποτα

img_2317 

ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΗΜΙΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΒΑΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ!

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΝ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΥΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ.

Η Ελληνική κυβέρνηση έπραξε αυτό που προτείναμε: Μετά τις αποκαλύψεις για χρηματισμό της Κλίντον από τους τούρκους πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι συνομιλίες για το κυπριακό.

Έντιμοι, πατριώτες και ικανοί οι ηγέτες του Ελληνισμού, την δεδομένη στιγμή κατάφεραν να ρίξουν την Τουρκία και τους «μεσολαβητές» στον λάκκο που έσκαβαν για το Έθνος.

Με μαέστρο τον Προκόπη Παυλόπουλο η Κύπρος  όχι μόνον γλίτωσε μια μεθόδευση τύπου «Ανάν» αλλά για πρώτη φορά έθεσε ως βάση των συνομιλιών την πλήρη, οριστική και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, αλλά και το τέλος του αίσχους των εγγυήσεων που άνοιγαν κερκόπορτα δίνοντας νομικίστικο έρεισμα στην τουρκική βαρβαρότητα.

Ο Ελληνισμός ενωμένος απαίτησε πλήρη σεβασμό όχι μόνον στις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά κυρίως στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο που αποτελεί και την ασπίδα που επιχείρησαν να ρίξουν το 2004 οι Ανανιστες. Με πρωταγωνιστές τότε τον Κώστα Σημίτη και την Ντόρα Μπακογιάννη, για να μην ξεχνάμε. Τυπικά μάλιστα, η Ελλάδα υπεράσπισε για ακόμα μια φορά την τιμή της Ευρώπης.

Οι Έλληνες ηγέτες λοιπόν επέδειξαν παροιμιώδη πολιτική αποφασιστικότητα ξεκαθαρίζοντας εξ’ αρχής την πραγματική βάση των διαπραγματεύσεων, προκαταλαμβάνοντας έτσι τις όποιες πιέσεις. Με τον ΥΕΘΑ να δηλώνει πριν την έλευση Ομπάμα ότι λύση με κατοχικά στρατεύματα και εγγυήσεις, δεν τίθεται προς συζήτηση.

Ένας από τους κορυφαίους γνώστες του διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου, ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος σε μία ιστορική κίνηση, ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο Ομπάμα με το καλημέρα, ότι λύση εκτός Ευρωπαϊκού κεκτημένου, εκτός αποφάσεων του ΟΗΕ, με κατοχικά στρατεύματα και εγγυήσεις, δεν αποτελεί καν βάση συζήτησης.

Αμέσως μετά, ο ΠτΔ στην συνάντηση του με τον Αναστασιάδη, παρέθεσε ακριβώς το ίδιο πλέγμα  ως επίσημη θέση της Ελλάδας, με τον Αναστασιάδη να τα αποδέχεται πλήρως και να μην επιχειρήσει να παρεκκλίνει ούτε χιλιοστό. Έτσι εξηγούνται πολλά και για την στάση του το 2004, υπό την επήρεια Σημίτη.

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας επαναλάμβανε την τοποθέτηση Παυλόπουλου ως επίσημη κυβερνητική θέση απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα.

Και τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς με μία παλικαρίσια κίνηση υψηληλς πολιτικής ευφυΐας, ακύρωσε την μεθόδευση της Τουρκίας που επιχείρησε να εμπλέξει την Ελλάδα σε «πολυμερή» διάσκεψη για το Κυπριακό έχοντας φυσικά σκοπό να παραθέσει ως βάση το σχέδιο Ανάν, χωρίς να έχει κάνει κανένα πρακτικό βήμα στις ενδοκοινοτικές συνομιλίες.

Από σήμερα, ως βάση λύσης του Κυπριακού αποτελεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τίποτα λιγότερο. Και αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία που έχει καταγράψει ο Ελληνισμός από την εισβολή.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: