Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Δύσκολες ώρες για τον Κυριακο. Μετά την ORACLE και η SAP εγκαινιάζει το πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub στην Ελλάδα



Μετά την ανακοινωση της Oracle για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου συμβουλευτικών υπηρεσιών για το χώρο της ασφάλειας στην Αθήνα, τώρα και η SAP εγκαινιάζει το πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την καινοτομία και να επενδύσει σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες δίνοντας τους μια ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν στη χώρα τους. 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, «Ο τομέας των Big Data αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, που αναμένεται να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι το 2020. Ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων για την αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων στο πλαίσιο της Ψηφιακής Οικονομίας, η SAP επενδύει στο Data Science Delivery Hub, αποσκοπώντας στο να παρέχει συνεχώς καλύτερες λύσεις για τους πελάτες και τους συνεργάτες της.
Επιπλέον, το Data Science Delivery Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κέντρο γνώσης και αξιοποίησης του τεράστιου όγκου πληροφοριών (Big Data) που είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές προς όφελος των εταιριών στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Μέσα από την στρατηγική συνεργασία με ακαδημαϊκούς και άλλους παραγωγικούς φορείς και με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, το Data Science Delivery Hub της SAP έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του, ενώ αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την πρόσληψη νέων στελεχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: