Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πάμε προς συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και μνημόνιο…



Σύμφωνα με τέσσαρες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον σημερινό Κυριακάτικο Τύπο, η ΝΔ φαίνεται να παίρνει κεφάλι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνει και το bonus των 50 επιπλέον εδρών, ενώ ταυτόχρονα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν 40% πάνω κάτω. Με τα δεδομένα αυτά, η μεν ΝΔ λαμβάνει περί τους 110-120 βουλευτές, το δε ΠΑΣΟΚ περί τους 38-42 βουλευτές και οι δύο μαζί κατά μέσο όρο πάνω από 155 βουλευτές. Στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με μια ψήφο διαφορά πίσω από την ΝΔ θα λάβει 55-70 βουλευτές!!!.
Εφόσον λοιπόν τα αποτελέσματα των σημερινών δημοσκοπήσεων επαληθευτούν και στην κάλπη, αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα σχηματίσουν άνετα κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς θα γίνει επιτέλους πρωθυπουργός, η κ. Μπακογιάννη υπερυπουργός και μαζί με τον κ. Βενιζέλο θα μπορέσουν να…. εφαρμόσουν απρόσκοπτα το μνημόνιο που επιβάλει η τρόϊκα για τα επόμενα χρόνια.
Αν επαληθευτούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αυτό θα αποδείξει ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεφύγει τελικά από το μαντρί και ότι αυτό που φάνηκε στις 6 Μαϊου, δεν ήταν μια πρόθεση του λαού για ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος, αλλά ένα ξεφούσκωμα της οργής και επανόδου στα μονοπάτια του ίδιου συστήματος. Μια αναβίωση της οικογενειοκρατίας της ΝΔ και μια ανάσταση του υπεύθυνου και ξοφλημένου ΠΑΣΟΚ.
Η ασκούμενη τρομοκρατία κάνει τελικά πολύ καλά τη δουλειά της.
P. Hasapis

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω

Unknown είπε...

και ρε αδερφε Χαρυ συμφωνα με την ορθοτατη συλλογιστικη του Πετρου,πως στον κορακα θα κυβερνησουν παιρνοντας τα χειροτερα μετρα που ακολουθουν και τελειωμο δεν εχουν, με ενα 40% του λαου,εκ του οποιου ποσοστου οι μισοι θα τους στηριξουν απο την τρομο-υστερια των μμε;Πως θα κρατησουν σε σχετικη ηρεμια μια κοινωνια του 60-80% καθαρα απενανατι,εξαθλιωμενη και στα καγκελα;;;Η ιδεα μου ειναι η παμε βουρ για αιματοχυσια επικων διαστασεων;

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρεις και εσύ πως αυτά είναι φτιαχτά για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και δεν είναι σε καμία περίπτωση αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να μας πείσουν να τους ψηφήσουμε ότι και να κάνουν . Και βέβαια υπάρχουν κάποιοι που θα ενδώσουν αλλά και πάλι δεν φτάνουν . Το αίμα μετά στα κεφάλια τους γιατί θα είναι πολύ άδικα και δίκαια χυμένο. Όλες αυτές οι γιαγιάδες και παππούδες που μάλλον αυτοί κάνουν τη ζημία γιατί πολύ απλά η ενημέρωσή τους είναι ελλιπέστατη και φοβούμενοι για τις συντάξεις τους (που δεν μπορώ να καταλάβω αφού ούτε και σήμερα δεν τις έχουν) για 1-2-3 χρόνια ακόμα θα καταδικάσουν όλους εμάς τους νεότερους με την φοβισμένη ψήφο τους και μετά θα τρέξουν μετά σε εκκλησίες να ζητήσουν συγχώρεση αν συμβεί το μοιραίο. Ο κόσμος ο πολύς ξέρει και βλέπει καταλαβαίνει. Τα κάνουν αυτά πιστεύω γιατί βλέπουν να χάνουν το ψωμί τους που έβγαζαν τόσα χρόνια γλύφοντας τους κόλους όλων αυτών που μας κυβερνούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Δουλειά μας Πρώτη:Μην αφήσουμε κανέναν που ξέρουμε, να μην ψηφίσει.
Δουλειά μας Δεύτερη:Να Πείσουμε τον κόσμο που θα ψηφίσει,να το κάνει ΕΛΕΥΘΕΡΑ, χωρίς φόβο και σύμφωνα με την κρίση τους και θέτοντας την γνώση τους και την εμπειρία τους.Ιδιαίτερα την πιο πρόσφατη!
Δουλειά μας Τρίτη και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ:Να μην αφήσουμε κανέναν να Ξεχάσει αυτά που του έταξαν και δεν υλοποίησαν!
Κώστας Ασλάνης Ακομμάτιστος

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
ΒΕΒΑΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ, ΜΕΣΕΣ -ΑΚΡΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεδομένο πρώτο: Παίζονται πάρα πολλά αυτή τη στιγμή, όχι τόσο για τους ξένους (που φαίνεται ότι θα κάνουν τα ντηλς τους και με τον Τσίπρα, αν δεν τα έχουν κάνει ήδη), όσο για την εσωτερική διαπλοκή, που δεν μπορεί να διανοηθεί την ιδέα ότι θα βρεθεί σε καταστάσεις πολύ πιο ανεξέλεγκτες από αυτές που ενδεχομένως φοβόταν, όταν ανέλαβε ο άτολμος και ανεπαρκλής για τέτοιες τομές Καραμανλής την εξουσία. Αλλά και οι ξένοι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι προτιμούν τους "γνωστούς" Σαμαρά-Βενιζέλο, από έναν άγνωστο και ίσως απρόβλεπτο Τσίπρα.

Άρα, αν είναι να "στήσουν" μια δημοσκόπηση, όσο στήνεται, θα στηθεί κατά Τσίπρα. Θυμόμαστε και τις προ της 6ης Μαϊου δημοσκοπήσεις, τι τερατώδη ποσοστά έδιναν σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Δεδομένο δεύτερο: Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια τάση επανασυσπείρωσης της ΝΔ από συντηρητικούς ψηφοφόρους που κινήθηκαν περιστασιακά προς ΑνΕλ, Χ.Α. και ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν επίσης κάποιες εισροές από ΔηΣυ, ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ, αφού ο μνημονιακός Πασόκος δεν έχει λόγος αυτή τη στιγμή να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, αλλά θα στηρίξει, αν του πάει το χέρι (σε κάποιους θα πάει), ΝΔ, για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, όσο και να είναι στημένες οι δημοσκοπήσει, η ΝΔ παίρνει σίγουρα πάνω της ως κόμμα "ευρωπαϊκό", ως κόμμα του Μνημονίου. Συσπειρώνει τις τελευταίες μνημονιακές δυνάμεις, καθώς και αυτούς που έχουν ακόμη την ψευδαίσθηση ότι νοείται Ευρώπη χωρίς Μνημόνιο και νομίζουν ότι αν πάμε στη δραχμή θα είναι νέα "Μικρασιατική καταστροφή" (α λα σχέδιο Ανάν).

Δεδομένο τρίτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοπαγιδευτεί στη ρητορική περί "αριστερής κυβέρνησης", όταν είναι φανερό ότι το πρόβλημα εδώ δεν είναι πρόβλημα αριστεροσύνης. Με τον τρόπο αυτόν, δικαιώνει το "αντικομμουνιστικό" δίλημμα που παραπλανητικά έθεσε ο Σαμαράς και ρίχνει νερό στον μύλο του. Οι δεξιοί-κεντροδεξιοί είναι τόσο αντιμνημονιακοί, όσο και οι αριστεροί. Υπάρχουν και αριστεροί μνημονιακοί, άλλο ότι δεν το λένε ανοικτά οι περισσότεροι για να μην τους κράξουν οι (πρώην) σύντροφοί τους, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Βέβαια, οι αριστεροί θα μας πουν ότι "δεν είναι αριστεροί" αυτοί, αλλά κι εμείς μπορούμε να πούμε ότι οι άλλοι "δεν είναι δεξιοί". Δεν βγαίνεις πουθενά με αυτές τις ετικέτες. Ευτυχώς φαίνεται να το κατάλαβε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει σταματήσει να μιλά για αριστερή κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Δεδομένο τέταρτο: Υπήρξε σαφής έλλειψη προετοιμασίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να εκτεθεί στην ψήφο του λαού ως κόμμα εξουσίας. Τα στελέχη του ήταν απροετοίμαστα, υπήρξαν λάθος και αντιφατικές δηλώσεις και αυτό τρόμαξε αρκετό κόσμο που έτρεξε "πίσω στη σιγουριά" της ΝΔ. Από την άλλη, κάποιες γελοίες παλιές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά, τη λαθρομετανάστευση και το ψευτοζήτημα του δήθεν χωρισμού Εκκλησίας-κράτους κάνουν ακόμη μεγάλη ζημιά.

Αυτά πρέπει να αλλάξουν και είτε το θέλουν είτε όχι, ο μόνος τρόπος για να κατακτήσουν την εξουσία οι του ΣΥΡΙΖΑ (που το θέλουμε και όσοι δεξιοί ψηφίσουμε Καμμένο), είναι να εμφανιστεί ως αξιόπιστη ΑΣΤΙΚΗ αντιμνημονιακή δύναμη. Ή αριστεροσύνη είναι καλή για ένα κόμμα του 4%. Αν θέλεις κάτι παραπάνω, πρέπει να πάρεις τις μικροαστικές μάζες με το μέρος σου και οι μικροαστοί φοβούνται πρώτα απ' όλα για τα (λίγα ή περισσότερα) λεφτουδάκια τους. Πρέπει να προσαρμοστεί και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Και ας ελπίσουμε ο κόσμος να μην κάνει το λάθος στις 17 Ιουνίου.

Όμως η ουσία είναι ότι και να το κάνει το λάθος, η ΝΔ θα τελειώσει στις επόμενες εκλογές, σε μερικούς μήνες ή εβδομάδες μετά την εκλογή της, αν εκλεγεί.

iraklaras είπε...

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ Ι ΘΑ ΧΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ

ΑΔΗΣ είπε...

Εγώ άλλο εξώγαμο βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όλοι εσείς πιστεύετε ότι ο τσίπρας και τα παιδιά των εξαρχείων θα μας σώσουν.
Δεν τους βλέπετε όλους τους λιγδιάρηδες πως περιμένουν να ρημάξουν ό,τι βρουν μόλις έρθουν στην εξουσία. Το πασοκ του '80 φόρεσε καινούρια ρούχα.

thanx

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡ ΔΡΑΧΜΗΣ http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_3585.html