Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΤΟ MEGA ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ...


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Χάρυ!
Είσαι όλα τα λεφτά!

Ανώνυμος είπε...

διακριτικός καυστικός απολαυστικός . συνέχισε Χάρρυ μην τους χαρίσεις τίποτα αλλά να τους πάρεις τα πάντα .

Ανώνυμος είπε...

διακριτικός καυστικός απολαυστικός . συνέχισε Χάρρυ μην τους χαρίσεις τίποτα αλλά να τους πάρεις τα πάντα .

Ανώνυμος είπε...

Ο Mεγαλοεκδότης Δημήτριος Λαμπράκης.
Ο πατέρας του Χρήστου Λαμπράκη .Ο μεγαλοεκδότης, ο οποίος έγινε μεγάλος με χρήματα του κράτους, όταν αυτό βρισκόταν υπό τη βενιζελική εξουσία.Όταν λοιπόν ξεκίνησε η κατοχή —και για να μην φαίνεται ο ίδιος— παρέδωσε τις εκδόσεις του σε υπαλλήλους του και αυτοί προχώρησαν σε συνεταιρισμό με μια γερμανική ημικρατική εταιρεία. Προϊόν αυτού του συνεταιρισμού ήταν το "Ελεύθερο Βήμα" Α.Ε. Μιλάμε για καραμπινάτο δωσιλογισμό.Γι' αυτόν τον λόγο και το 1944 ο Λαμπράκης —όταν, αντιλαμβανόμενος την επερχόμενη ήττα των Ναζί, έφυγε από την Ελλάδα για τη Μέση Ανατολή, προφανώς για να μπει σε καμιά κολυμπήθρα του Σιλωάμ— συνελήφθη από τους Συμμάχους. Συνελήφθη ως δωσίλογος και συνεργάτης των εχθρών τους και απ' ό,τι φαίνεται εκ του αποτελέσματος διαπραγματεύτηκε καλά τη σωτηρία του. Μετά την κατοχή προφανώς δούλεψε η κολυμπήθρα και ο εκδότης ξεπλύθηκε από την αμαρτία. Παρ' όλ' αυτά όμως, ως εκδότης, είχε πρόβλημα. Οι εφημερίδες του μετά την Απελευθέρωση τέθηκαν υπό μεσεγγύηση ως εχθρική περιουσία και απαγορεύθηκε η επανέκδοσή τους …γεγονός, το οποίο οδήγησε τον Δημήτριο Λαμπράκη να μετατρέψει τους τίτλους σε "Βήμα" και "Νέα" αντίστοιχα. Δωσίλογοι ήταν οι Λαμπράκηδες και οι περιουσίες τους ήταν δεσμευμένες. Το "Βήμα" ή τα "Νέα", που ακόμα και σήμερα μάς διδάσκουν "δημοκρατία" και "πατριωτισμό", για κάποιο διάστημα ήταν δεσμευμένη περιουσία των πρώην κατοχικών δυνάμεων. Ό,τι ήταν τα καμιόνια της Γκεστάπο ή τα κράνη της Βέρμαχτ, που παράτησαν οι Ναζί φεύγοντας από την Ελλάδα, ήταν το "Βήμα" και τα "Νέα".
Βαρδινογιάννηδες:
Το απόλυτο ταμπού της μεταπολίτευσης
Η πρώτη οικογένεια της χώρας, που, σαν αυτοδημιούργητη, δεν χρειάστηκε καν να μεταναστεύσει από τη χώρα.Μια οικογένεια, η οποία δεν ξεκίνησε καν με το όνομα που έγινε γνωστή. Βαρδινάκηδες λέγονταν. Βαρδινάκηδες, κατά το Μητσοτάκηδες και το Μαρινάκηδες. Βαρδινάκηδες, που, εξαιτίας κάποιου προγόνου με το όνομα Γιάννης, έγιναν Βαρδινογιάννηδες.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι η "ναυαρχίδα" της Διαπλοκής. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ούτε Λαμπράκης ούτε Μπόμπολας ούτε Μυτιληναίος ούτε Κόκκαλης. Φτωχομπινέδες, οι οποίοι —ελέω κράτους— μέσα σε μια νύχτα γίνονταν μεγιστάνες, μόνον στο "άρμα" του Βαρδινογιάννη μπορούσαν ν' ακουμπήσουν. Χωρίς τον Βαρδινογιάννη μόνον "αρπαχτές" θα μπορούσαν να κάνουν και τίποτε παραπάνω. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να μονιμοποιηθούν και να "νομιμοποιηθούν" ως σημαντικοί κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες της χώρας.Ο συνεταιρισμός του Βαρδινογιάννη με τον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα ή τον Μυτιληναίο, τούς "αναγνώρισε" σαν "νόμιμους" μεγιστάνες.Χωρίς αυτόν τον συνεταιρισμό ο Λαμπράκης θα παρέμενε ένας "ιδιόμορφος" εκδότης.
Χωρίς αυτόν τον συνεταιρισμό ο Μπόμπολας θα παρέμενε μικροκατασκευαστής βόθρων, που απλά θα είχε αγοράσει και μια φυλλάδα.
Μιλάμε για την απόλυτη "δημοκρατία" …Την απόλυτη τηλεοπτική "δημοκρατία". Για να γίνει μάλιστα πιο "οργανωμένη" η προσφορά τους σ' αυτήν τη "δημοκρατική" πραγματικότητα, εξειδίκευσαν τα κανάλια τους. Το αυτοαποκαλούμενο "σοβαρό" Μέγκα, θα αποφάσιζε για την πολιτική "άποψη" των "σοβαρών" Ελλήνων. Το πιο "ελαφρύ" Σταρ, θα ομογενοποιούσε την πλέμπα. Θα έδειχνε κώλους και βυζιά, για ν' απασχολείται η πλέμπα …Η πλέμπα θα "τελείωνε" μαζί με την Πετρούλα, γιατί αυτό "βόλευε" το καθεστώς της μεταπολίτευσης.

sexspir είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΟΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΑ ''ΑΣ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ..