Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ (ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΚΑΛΟΠ)




ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 3,4%
ΣΕ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ PROTOTHEMA.GR

ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Με προπορευόμενο τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά η τελική ευθεία προς τις κάλπες της Κυριακής. Το κόμμα της... αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί ευδιάκριτο προβάδισμα 3,4% στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό του protothema.gr.


Στη τελευταία αυτή μέτρηση πριν από το άνοιγμα της κάλπης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 24,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,8%, η οποία παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,2% από την αντίστοιχη έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας. 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται καθαρά η Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και φθάνει στο 7,7% και το πιθανό είναι ότι θα καταλήξει με διψήφιο ποσοστό στα αποτελέσματα της Κυριακής. Στην τέταρτη θέση υπάρχει σκληρός διαγκωνισμός ανάμεσα στο Ποτάμι που βρίσκεται στο 5,8% και την Ελιά που φθάνει στο 5,3%. Έπεται το ΚΚΕ που σταθεροποιείται στο 4,8%, ενώ σε καθοδική φάση κινούνται οι ΑΝΕΛ που υποχωρούν στο 3,3%, καθώς και η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει 1,8% και βρίσκεται κάτω από τον πήχη του 3% για την εκλογή ευρωβουλευτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς, καθώς ενισχύεται από το γεγονός ότι γίνεται ο βασικός πόλος στον οποίο κατευθύνεται η αμντιμνημονιακή ψήφος, ενώ έχει υψηλότερη συσπείρωση των οπαδών του που φθάνει στο 69%. Από τα ευρήματα της Alco προκύπτει επίσης ότι προς την κάλπη της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να κατευθύνονται μερίδα ψηφοφόρων του 2012 που είχαν επιλέξει τότε το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ. 

Την ίδια ώρα, η συσπείρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 67%, καθώς το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα παρουσιάζει διαρροές ψηφοφόρων τόσο απευθείας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς τη Χρυσή Αυγή, αλλά και προς μικρούς κεντροδεξιούς σχηματισμούς.
Το ΠΑΣΟΚ (Ελιά), αλλά και η ΔΗΜΑΡ έχουν μεγάλες διαρροές τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το Ποτάμι.  

Πάντως, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ένα 48ωρο πριν από την εκλογική διαδικασία, το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό, στο 12,4%, γεγονός που σημαίνει ότι ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος θα επιλέξει την τελευταία στιγμή.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΚΑΛΟΠ
ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

RASS:  ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 2,8% ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΔ
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 2,8% έναντι της ΝΔ, δίνει δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, που διεξήγαγε από τις 19 έως τις 21 Μαΐου, η εταιρεία Rass για λογαριασμό του ιστότοπου Parapolitika.gr.


PULSE: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 2,5 ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΔ
Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές δίνει σήμερα η κυλιόμενη δημοσκόπηση της Pulse RC για topontiki.gr



METRON ANALYSIS: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 3,2% ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ  ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΔ
Πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, με 24,2% δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΝΔ με ποσοστό 21%.


Public Issue για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 2,5%.


Palmos analysis: Στις 5 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές 

 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και μετα ξυπνησατε.....ρε τραβατε γαμηθειτε λεω γω!....θα μεινετε ολοι μαλακες την κυριακη!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=FOg2_V08L3w

http://www.youtube.com/watch?v=fufeqXh3bvU

http://www.youtube.com/watch?v=C1pdmgYrCZo